Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 3.500 de politisti comunitari si personal vamal, in greva

ro

28 May, 2010 21:01 1007 Marime text

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a declarat astăzi că poliţiştii comunitari şi personalul vamal protesteazǎ prin grevǎ generalǎ, iar poliţişti din cadrul Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontierǎ protesteazǎ prin purtarea pe braţ a unei banderole tricolore, în semn de solidaritate cu toţi ceilalţi bugetari care au drept la grevǎ.

"Protestele la care se alǎturǎ, prin cele douǎ forme, şi membrii «Pro Lex» sunt legale, conflictul de interese cu Guvernul României fiind declanşat conform legii de Federaţia «Forţa Legii», la care organizaţia noastrǎ este afiliatǎ", a precizat Lincu.

Pe de altǎ parte, preşedintele "Pro Lex" a fǎcut tot azi o cerere de sprijin la Consiliul European al Sindicatelor din Poliţie (CESP). "CESP va trimite o scrisoare directorului Fondului Monetar Internaţional, domnul Dominique Strauss-Kahn, în care va solicita respingerea mǎsurilor propuse de Guvernul României de reducere a salariilor şi sporurilor tuturor bugetarilor, inclusiv a poliţiştilor şi poliţiştilor comunitari, cu 25 la sută şi blocarea pensionǎrii anticipate", a explicat Lincu.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii