Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educatiei i-a invitat pe studenti la discutii

ro

11 May, 2010 22:05 1018 Marime text

Ministrul Funeriu şi-a exprimat disponibilitatea pentru dialogul cu partenerii sociali, şi în urma pichetelor organizate de studenţi i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii UNSR, prin purtătorul său de cuvânt, Melania Mandas Vergu, după finalizarea lucrărilor Comisiei de învăţământ ale Camerei Deputaţilor.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, fondul alocat pentru plata burselor studenţeşti are aceeaşi valoare ca în 2009, respectiv 198 milioane lei, deci nu a fost redus. Alocaţia pentru bursă aferentă fiecărui student la cursuri subvenţionate de la bugetul statului este de 69 de lei pe lună. Cuantumul efectiv al burselor rămâne, în schimb, la decizia universităţilor, fiind stabilit în baza propriilor metodologii de stimulare a performanţei, mai spun reprezentanţii ministerului.

Referitor la taberele studenţeşti de vară, fondurile prevăzute pentru acoperirea acestui tip de cheltuieli sunt la nivelul anului trecut, de 5,5 milioane lei. Prin urmare, Ministerul Educaţiei consideră neîntemeiate manifestările demarate de UNSR.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii