Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ați fi de acord cu scurtarea vacanței de vară la două luni?

ro

08 Feb, 2021 00:00 1770 Marime text
 
În actualul context pandemic controversat, marcat de bulversarea învățământului românesc cu decizii luate în fugă, dar și pe fondul propunerilor de înghețare a anului școlar, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, singurul care a reușit să ofere României o Lege a educației, vine cu o nouă propunere.

„Cred că e oportună o lungire a anului școlar. S-a pierdut foarte mult timp. Nu e nicio catastrofă dacă în loc de trei luni am avea doar două luni vacanță în acest an. Oricum, România are cel mai scurt an școlar din Europa. De aceea se spune fals că materia e prea îngrămădită. Materia nu e mai grea decât în alte țări, e chiar mai ușoară, dar ea e livrată de profesori într-un timp mult prea scurt. Deci ar fi un bun moment să lungim anul școlar și, eventual, să rămână mai lung decât e acum”, a declarat Funeriu, într-o intervenție la postul B1Tv.
După cum se știe, anul școlar românesc este unul dintre cele mai scurte, spre deosebire de majoritatea țărilor din Europa, în care vacanțele de vară sunt de cel mult 1,5 luni (vezi Marea Britanie sau Germania).
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii