Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înainte să devină senator, ministrul Educației și-a „marcat” mandatul În sfârșit, un proiect pentru generația viitorului – SMART.Edu

ro

27 Oct, 2020 00:00 2596 Marime text

Nu este pentru prima dată când remarcăm faptul că această nenorocită pandemie mondială a adus în învățământul românesc ceea ce nu s-a reușit de 12 ani încoace de când în Legea educației naționale nr. 1, Funeriu prevăzuse digitalizarea educației.
Timp de 9 ani, bugetul pentru investiții din Ministerul Educației a fost zero lei. Anul acesta, guvernul a alocat 150 de milioane de lei și alte 100 milioane de lei din fondul de rezervă, bani pentru ca fiecare inspectorat școlar să poată să-și realizeze un stoc de rezervă pentru a veni în sprijinul elevilor”, a declarat, ieri, ministrul educației și cercetării, Monica Cristina Anisie, cu prilejul lansării procesului de elaborare a Strategiei privind digitalizarea educației din România 2021 - 2027 – SMART.Edu (Școală Modernă, Accesibilă, bazată pe Resurse și Tehnologii digitale).


Catalogul electronic revine în discuție

La evenimentul de ieri, de la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București, au mai fost prezenți subsecretarul de stat în Ministerul Educației și Cercetării, Jean Badea, președintele Autorității pentru Digitalizarea României - Sabin Sărmaș și secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului Marian Murguleț.

Acesta din urmă a vorbit despre catalogul electronic, un subiect discutat și la începerea anului școlar 2020-2021, care ar urma să fie folosit în 6.000 de şcoli şi licee din toată ţara, cu peste 2 milioane de elevi, prevăzut să devină funcţional în doi-trei ani, conform estimărilor Guvernului. Ieri, însă, Marian Murguleț a declarat că proiectul acestui Catalog electronic, care va costa 49 de milioane de euro, va fi trimis spre licitație la SICAP săptămâna viitoare.

Consultarea publică a strategiei de digitalizare a educației se va desfășura online, până pe 9 noiembrie, prin completarea unui chestionar, fiind structurată pe nouă domenii de consultare:
  • Competențe digitale pentru elevi și studenți;
  • Educația digitală pe întreg parcursul vieții;
  • Formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală;
  • Infrastructură și resurse tehnologice digitale;
  • Conectivitate;
  • Resurse educaționale deschise;
  • Curriculum școlar pentru meserii emergente;
  • Securitate cibernetică, protecția datelor, siguranța online și etica IT
  • Alte teme subsecvente digitalizării educației.


Citește și:

Prof. Sorin Mihai „Avem foarte multe unități de învățământ în mediul rural care funcționează sub efective”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii