Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie 60% dintre respondenți nu sunt de acord cu scurtarea vacanței de vară, propusă de fostul ministru Daniel Funeriu

ro

15 Feb, 2021 00:00 1315 Marime text
  • Doar 40% dintre cei care au răspuns la sondaj sunt de acord cu propunerea lui Daniel Funeriu de a scurta vacanța de vară
  • Peste 200 de persoane au răspuns la sondaj
 
În urma sondajului de opinie, realizat de cotidianul ZIUA de Constanța, respondenții au decis că nu ar fi o idee bună pentru ei prelungirea semestrului II și scurtarea vacanței de iarnă.
 
La întrebarea „Ați fi de acord cu prelungirea semestrului II până la finele lunii iunie și reluarea cursurilor în anul școlar viitor la 1 septembrie, ceea ce ar însemna o scurtare a vacanței de vară la două luni?” 60% dintre respondenți au spus că nu sunt de acord, iar numai 40% dintre persoanele care au răspuns la sondaj au spus că ar duri o scurtare a vacanței de vară, conform propunerii unui fost minsitru al educației.
 
„Ar fi un experiment bun cu o vacanță mai scurtă, dar nu în perioada asta cu pandemia”, a spus o cititoare. De altfel, o altă persoană consideră că este „Inacceptabil să le mai taie din zilele copiilor. Așa școala, în România, este făcută pe genunchi”.
 
În actualul context pandemic controversat, marcat de bulversarea învățământului românesc cu decizii luate în fugă, dar și pe fondul propunerilor de înghețare a anului școlar, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, singurul care a reușit să ofere României o Lege a educației, a venit cu propunerea enunțată mai sus.
 
„Cred că e oportună o lungire a anului școlar. S-a pierdut foarte mult timp. Nu e nicio catastrofă dacă în loc de trei luni am avea doar două luni vacanță în acest an. Oricum, România are cel mai scurt an școlar din Europa. De aceea se spune fals că materia e prea îngrămădită. Materia nu e mai grea decât în alte țări, e chiar mai ușoară, dar ea e livrată de profesori într-un timp mult prea scurt. Deci ar fi un bun moment să lungim anul școlar și, eventual, să rămână mai lung decât e acum”, a declarat Funeriu, într-o intervenție la postul B1Tv.
 
După cum se știe, anul școlar românesc este unul dintre cele mai scurte, spre deosebire de majoritatea țărilor din Europa, în care vacanțele de vară sunt de cel mult 1,5 luni (vezi Marea Britanie sau Germania).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii