Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT a lansat în dezbatere publică Ordonanţa de Urgenţă privind restaurarea Cazinoului din Constanţa

ro

07 Sep, 2011 15:55 1120 Marime text

cazinou.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat în dezbatere publică, miercuri, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă potrivit căruia Cazino-ul din Constanţa urmează să fie restaurat şi consolidat de minister, prin Compania Naţională de Investiţii, cu fonduri de la bugetul de stat şi din alte surse de finanţare.

Potrivit documentului publicat pe site-ul MDRT, după efectuarea recepţiei, la terminarea lucrărilor de către CNI, imobilul consolidat şi restaurat va fi predat Ministerului Dezvoltării, urmând să fie ulterior predat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanţa. 'Clădirea, neglijată ani de zile de autorităţi, se găseşte în prezent într-o stare avansată de degradare, necesitând lucrări de consolidare şi restaurare. Structura de rezistenţă prezintă degradări semnificative mai ales în zona subsolului. Prezintă, de asemenea, o foarte puternică deteriorare a elementelor de arhitectură', se menţionează în proiectul de act normativ. Construcţia este amplasată pe un teren în suprafaţă de 3.108 metri pătraţi. Clădirea se desfăşoară pe subsol, parter, etaj şi mansardă cu o suprafaţă construită la sol de 1.729 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 5.624 metri pătraţi.
Construcţia Cazino-ului din Constanţa, cu funcţii asemănătoare marilor cazinouri europene, a început anul 1904. Edificiul constănţean a fost terminat în anul 1910 şi inaugurat în anul 1912, ocazie cu care s-au făcut şi ultimele retuşuri. În anul 1937 au fost efectuate lucrări de restaurare şi modernizare ale Cazinoului. Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică, Cazinoul va deveni un obiectiv turistic şi cultural major care va putea găzdui conferinţe, simpozioane şi reuniuni naţionale şi internaţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii