Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul on line cu fostul director financiar contabil al Sanatoriului Techirghiol, Maria Badea s-a terminat Tema a fost Afaceri transpartinice la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare de la Techirghiol???

ro

11 Nov, 2010 18:25 2158 Marime text
02.jpgFostul director financiar contabil al Sanatoriului Techirghiol, Maria Badea a vorbit la Interviul Online prin intermediul chat-ului direct pe site-ul: //www.ziuaconstanta.ro cu cititorii noştri. Badea a afirmat că niciodată nu a făcut parte din nici un partid politic şi nu a avut susţinerea sau recomandarea nici unei formaţiuni politice în niciun moment al carierei sale. "Recomandările pe baza cărora am promovat în diverse funcţii, atât în cadrul DGFP cât şi la Sanatoriul Techirghiol au fost integritatea şi profesionalismul", a afirmat Badea.

De la numirea în funcţie a lucrat cu 3 manageri la Sanatoriul Techirghiol: Bourceanu Septimiu (10.2006 - 03.2009), Logofătu Indiran (mai 2009 - iunie 2010) şi Rusu Vasilică. În ceea ce priveşte raporturile de muncă dintre directorul financiar contabil şi primii doi manageri, respectiv Bourceanu şi Logofătu, a existat o colaborare foarte bună, fapt concretizat prin rezultatele deosebite înregistrate în activitatea unităţii sanitare. Nu acelaşi lucru se poate spune despre raporturile de muncă dintre Badea şi Rusu Vasilică, deoarece în cele aproape 5 luni de când acesta din urmă a fost numit manager, nu a colaborat absolut deloc nu numai cu directorul financiar contabil dar nici cu ceilalţi directori (medical şi de îngrijiri) şi nici cu personalul din cadrul compartimentelor resurse umane, juridic şi achiziţii. De altfel şefa biroului resurse umane (Matei Veronica) şi-a dat demisia, şefa serviciului financiar contabil (Zainea Graţiela) şi-a înaintat demisia (dar nu a fost acceptată), directorul de îngrijiri Teodorescu Emanuel a fost eliberat din funcţie, iar în cazul directorului medical, Vasilică Rusu a întreprins numeroase demersuri astfel încât să o înlocuiască din funcţie.
Referitor la "nota de control" şi la acuzaţiile aduse public de inspectorul DSP, Popescu Mărgărit, Badea a precizat un lucru foarte important: până în prezent a aflat de constatările comisiei de control doar din presă şi dintr-o emisiune televizată, deoarece nu i-a fost comunicat nici un raport întocmit de către comisie, astfel încât să poată depune contestaţie în contencios administrativ, iar organele competente să se pronunţe asupra aspectelor constatate de către comisie luând în calcul documentele justificative din care rezultă clar că nici una din afirmaţiile referitoare la "corupţie, ilegalităţi, încălcarea prevederilor legale " nu este reală.
În ceea ce priveşte acuzaţia de cheltuire ineficientă a fondurilor publice, Maria Badea a menţionat că la data numirii sale în funcţia de director financiar contabil sanatoriul înregistra obligaţii de plată de peste 35 miliarde ROL, din anul 1973 nu se mai executasera lucrări de reparaţii, reabilitare şi modernizare iar aparatura medicală era cea de la înfiinţarea unităţii medicale. "În cei patru ani cât am ocupat funcţia de director financiar contabil am achitat obligaţiile de plată restante, s-au realizat investiţii de peste 200 miliarde ROL, iar la această dată, în condiţiile în care unitatea nu înregistrează nici un fel de obligaţii de plata, are în cont peste 80 miliarde ROL." susţine Badea.
Întrebată de cititorii Ziua de Constanţa, în ce au constat şicanările venite din partea managerului Rusu, Maria Badea a explicat că începând cu data de 23.06.2010, de când a fost numit manager, Rusu a făcut numeroase presiuni asupra sa de a renunţa la funcţia de director financiar contabil. "Astfel chiar de la numire sa mi-a comunicat că "noi nu vom colabora". Deasemenea a solicitat Consiliului de Administraţie să dispună revocarea mea din funcţie. A transmis nenumărate adrese Ministrului Sănătăţii prin care solicita numirea ca director financiar contabil a Janetei Toancă. În data de 29.10.2010 m-a ameninţat direct că "O să plecaţi de aici cu mascaţii - va garantez eu"", a precizat Maria Badea.
Fostul director financiar contabil de la Sanatori a adus lămuriri şi în legătură cu afacerile pe care familia lui Vasilică Rusu le derulează cu Sanatoriul Techirghiol. "SC Silir Com deţine în continuare spaţiul închiriat de la sanatoriu, iar toate aspectele menţionate anterior au fost aduse la cunoştinţa Ministerului Sănătăţii şi Consiliului de Administraţie, care în baza art. 186 alin. 9 litera f. din legea nr. 95/2006, printre atribuţiile principale ale consiliului de administraţie este şi aceea de a propune revocarea din funcţie a managerului în cazul în care constată existenţa situaţiilor prevăzute de art. 183.3 alin 1 lit. d (respectiv de incompatibilitate sau conflict de interese). Astfel Rusu Silviu Vasilica se află în stare de incompatibilitate din data de 23.06.2010 şi până în prezent, fiind astfel încălcate prevederile Legii nr. 95 /2006, art 180 alin. 2." a mai susţinut Maria Badea.
Interviul integral îl puteţi citi aici: link
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii