Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iesirea de la guvernare aduce pentru PSD mai multe piederi decat castiguri

ro

01 Oct, 2009 18:06 948 Marime text

Potrivit realitatea.net, prin plecarea de la putere cel mai mare dezavantaj pentru PSD este pierderea a mii de funcţii din aparatul de stat. Această mişcare este ca o traumă pentru social-democraţi, spun analiştii.

Pe lângă funcţiile de miniştri şi secretari de stat, Partdiul Social Democrat pierde şi poziţiile-cheie din serviciile deconcentrate. Mai mult, în cele două luni rămase până la alegerile prezidenţiale, primarii PSD nu mai primesc fonduri importante.

Şi tot legat de bani, social-democraţii, care au deţinut ministere importante, nu mai participă la negocierea bugetului pe 2010 şi pierd sumele pentru anul viitor. Nu în ultimul rând, lasă liber Ministerul de Interne, o instituţie cu miză mare având în vedere că este cea care se ocupă de organizarea alegerilor prezidenţiale.

PSD are şi câştiguri din această ieşire de la guvernare, însă analiştii politici spun ca acestea sunt mai puţine decât pierderile. Social-democraţii vor putea ataca fără menajamente în campania electorală, nemaifiind constrânşi de protocolul coaliţiei. Se pot delimita de toate nerealizările acestei guvernări, dând vina pe Partidul Democrat Liberal pentru faptul că ţara este în criză.

În al treilea rând, PSD devine principala voce a opoziţiei şi lasă PD-L în minoritate în Parlament.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii