Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii Consiliului European au adoptat o declarație care stabilește poziția comună a UE cu privire la situația din Orientul Mijlociu

ro

15 Oct, 2023 20:41 804 Marime text
Foto: Consiliul EuropeanMembrii Consiliului European au adoptat o declarație care stabilește poziția comună a UE cu privire la situația în curs din Orientul Mijlociu.

Potrivit unui comunicat al Consiliului European, Uniunea Europeană condamnă în termenii cei mai fermi cu putință Hamas și atacurile sale teroriste brutale și fără discriminare asupra Israelului și regretă profund pierderile de vieți omenești.

„Nimic nu poate justifica recurgerea la terorism. Subliniem cu fermitate dreptul Israelului de a se apăra, în conformitate cu dreptul umanitar și cu dreptul internațional, în fața unor astfel de atacuri violente și fără discriminare. Reiterăm importanța asigurării protecției în permanență a tuturor civililor, în conformitate cu dreptul internațional umanitar.

Facem apel la Hamas să elibereze toți ostaticii, imediat și în mod necondiționat. Reiterăm importanța furnizării de ajutor umanitar urgent și suntem pregătiți să oferim în continuare sprijin civililor din Gaza care au cea mai mare nevoie în acest sens, în coordonare cu partenerii, cu asigurarea faptului că această asistență nu este utilizată în mod abuziv de organizațiile teroriste. Este esențial să se prevină escaladarea în regiune.

Ne menținem angajamentul față de o pace durabilă și trainică, pornind de la soluția bazată pe coexistența a două state, prin eforturi reînnoite în cadrul procesului de pace din Orientul Mijlociu. Subliniem necesitatea unui dialog amplu cu autoritățile palestiniene legitime, precum și cu partenerii regionali și internaționali care ar putea juca un rol pozitiv în prevenirea unei escaladări suplimentare“ - au mai precizat reprezentanții Consiliului European.

Citește și: 

Consiliul European îndeamnă România să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și a tratamentului pacienților din instituțiile de psihiatrie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii