Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enel amenință că se retrage de pe piața din România

ro

09 May, 2022 17:13 2297 Marime text
Enel. Foto: pexelsUnul dintre cei mai mari furnizori de energie amenință că se retrage de pe piața din România.

Motivul invocat ar fi pierderile înregistrate din cauza măsurilor de sprijin oferite de guvernanți populației.

Conform Realitatea.net, directorul financiar al ENEL pune pierderile pe seama măsurilor luate de autoritățile române de ajutor al populației în criza energetică a creșterii prețurilor și scumpirii facturilor la energie și gaze.

Plafonarea e decontată doar parțial de la buget, astfel ca furnizorii platesc o mare parte din consum. Cei afectați vor fi clienții firmei - milioane de români, care astfel ar trebui să recurgă la alți furnizori, cu tarife mult mai mari, potrivit Realitatea PLUS.

Regulile de plafonare a prețurilor și noile tarife de distribuție din România „afectează grav” rezultatele din această țară, a declarat directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli.

„(Măsurile) au avut un impact neglijabil până acum asupra cifrelor noastre, deoarece am vândut deja energia înainte către clienții noștri la un preț rezonabil, fără profituri suplimentare. (...) Nu are sens să investești într-un mediu excesiv de punitiv”, a declarat Alberto De Paoli pentru Reuters.


O convocare a Adunării Generale a Acționarilor a companiei italiene este prevăzută pentru săptămâna viitoare, pe 12 mai, potrivit enel.ro.

Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii