Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Albă Israelul "depune eforturi" pentru a minimiza pierderile în rândul civililor în Gaza

ro

03 Dec, 2023 20:10 731 Marime text
Foto: PixabayCasa Albă a declarat duminică că Israelul "depune eforturi" pentru a minimiza pierderile în rândul civililor în Gaza de la reluarea luptelor după un armistiţiu de şapte zile, pe fondul intensificării apelurilor comunităţii internaţionale de a proteja civilii palestinieni, relatează AFP, citat de Agerpres.ro

"Credem că au fost receptivi la mesajele noastre pentru a încerca să minimizeze pierderile în rândul civililor", a declarat pentru postul ABC John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.


Armata israeliană şi-a reluat ofensiva în nordul Gaza "într-o manieră mai redusă şi precisă", a adăugat el, menţionând că în ultimele două zile, Israelul a publicat online o hartă a locurilor unde civilii pot merge pentru a se adăposti de lupte.

"Nu există multe armate moderne care să facă asta", a continuat Kirby. "Ei fac eforturi", a mai spus el.


După atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, soldat cu 1.200 de morţi şi capturarea a 240 de ostatici, Israelul a lansat o operaţiune militară vastă în Fâşia Gaza pentru a anihila gruparea Hamas, care controlează acest teritoriu.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat duminică că bombardamentele şi operaţiunile militare israeliene au făcut 15.523 de morţi şi 41.316 de răniţi, majoritatea civili, în enclava palestiniană.

"Prea mulţi palestinieni nevinovaţi au fost ucişi", a insistat sâmbătă vicepreşedinta americană Kamala Harris, la summitul pentru climă COP28 din Dubai, declarându-se alarmată de imaginile "devastatoare" din Gaza şi cerând Israelului să "facă mai mult pentru a proteja civilii nevinovaţi".

Agerpres.ro 

Citește și: 

Grupurile palestiniene de apărători ai drepturilor omului au refuzat să se întâlnească cu procurorul Curţii Penale Internaţionale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii