Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările de înlocuire ale conductelor de termoficare vor continua și pe timpul iernii. Gigacaloria rămâne 450 de lei

ro

25 Nov, 2022 00:00 1640 Marime text


 
  • Suma alocată subvenției pentru căldura se va micșora, chiar dacă prețul pentru constănțeni rămâne de 450 de lei/Gcal, cel puțin pentru această iarnă
  • Întrebat fiind de ce a redus bugetul pentru subvenții, Vergil Chițac a declarat că anul viitor se vor încheia lucrările de modernizare a rețelor termice iar pierderile din rețea se vor diminua
  • Pentru a se încadra în aceste termene, primarul a spus că lucrările de înlocuire conducte vor continua și pe timpul iernii
 

 
Marți în ședința de Consiliu Local Municipal, consilierii locali vor aproba la inițiativa primarului Vergil Chițac  un proiect de hotărâre nr. 666/2022 pentru modificarea HCL 467/2022 privind stabilirea prețului local pentru populaţie al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL şi a subvenţiei unitare acordată populaţiei pentru perioada 01.11.2022-31.12.2022, în municipiul Constanța.

Suma alocată subvenției se va micșora, chiar dacă prețul pentru constănțeni rămâne de 450 de lei/Gcal, cel puțin pentru această iarnă.
Întrebat fiind de ce a redus bugetul pentru subvenții, Vergil Chițac a declarat într-o conferință de presă că anul viitor se vor încheia lucrările de modernizare a rețelor termice iar pierderile din rețea se vor diminua.

„În noiembrie 2023, trebuie să se încheie înlocuirea rețelei de transport. O dată cu finalizarea acestor lucrări, pierderile vor fi mai mici iar gigacaloria mai ieftină și mai ușor de suportat pentru abonații sistemului”, a spus primarul Constanței.

Pentru a se încadra în aceste termene, primarul a spus că lucrările de înlocuire conducte vor continua și pe timpul iernii, cum e cazul magistralei de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Cât despre un viitorul CET, diferența de bani dintre fondurile din PNRR și costul real al noii surse, fie va fi suportată din bugetul local, ținând cont că este un proiect de 4-5 ani, fie printr-un împrumut bancar cu condiția ca el să înceapă să fie restituit după ce funcționează CET-ul, care va produce și energie electrică și termică.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
LIVE Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, despre proiectele la care lucrează Primăria Constanța

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii