Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cutremurul din Japonia îi va costa pe asiguratori aproape 6,4 miliarde de dolari

ro

05 Jan, 2024 21:18 789 Marime text
Sursa foto. Google Maps



 
  • Pierderile suportate de companiile de asigurări de pe urma puternicului cutremur care a lovit Japonia de Anul Nou ar putea să se ridice la 6,4 miliarde de dolari, potrivit unei estimări realizate de firma americană Karen Clark & Co (KCC), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit acestei companii specializate în modelarea riscului de catastrofă, pierderile provocate proprietăţilor rezidenţiale vor reprezenta două treimi din cifra totală, în condiţiile în care majoritatea clădirilor comerciale şi industriale din zonele afectate sunt mai rezistente la seism pentru că sunt construite în principal pe baza unui structuri de oţel.

Cutremurul cu magnitudinea 7,5 produs luni la ora locală 16:10 (07:10 GMT) a fost resimţit până la Tokyo, la 300 de kilometri depărtare. Acesta a zguduit Peninsula Noto, o fâşie subţire de pământ care avansează circa 100 de kilometri în Marea Japoniei, prăbuşind clădiri şi devastând drumuri.

Cel puţin 460 de persoane au fost rănite în urma cutremurului şi a sutelor de replici care au urmat, potrivit autorităţilor din Ishikawa. Un tsunami a lovit, de asemenea, coasta şi valuri de peste un metru înălţime au măturat cheiurile, casele şi drumurile de la malul mării.

Bilanţul deceselor de pe urma cutremurului se apropie de 100. 

Citește și
48 de persoane ucise de cutremurul devastator din Japonia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii