Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funeriu Avem masuri legale care ar evita blocarea anului scolar

ro

18 May, 2010 12:03 751 Marime text

Ministrul Daniel Funeriu a declarat ieri că Ministerul Educaţiei are la dispoziţie măsuri legale pentru a evita blocarea anului şcolar, dar nu le va folosi întrucât este convins că dascălii nu ar pune în pericol viitorul generaţiei de copii pe care a pregătit-o atâţia ani.

"Cele mai multe nemulţumiri ale sindicatelor au vizat titularizarea. Această problemă a fost rezolvată fără implicarea liderilor sindicali. Întrebarea pe care o pun tuturor dascălilor din România este cine le apără mai bine interesele? Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi cei din Camera Deputaţilor, care au rezolvat în mod just titularizarea, sau sindicatele, care, în schimbul cotizaţiei, le oferă, din câte ştiu eu, doar apeluri la grevă ? Cine îi reprezintă ? Elevii pe care îi formează de ani şi ani cu devotament, de multe ori în condiţii dificile, sau liderii sindicali ? Ne este greu tuturor. Dar cred că lupta noastră a tuturor este lupta cu criza economică. A pune elevii în mijlocul acestei lupte, eu cred că nu este un lucru care să dea o soluţie acestei crize", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a făcut apel la dascăli să vadă realitatea aşa cum este, precizând că încearcă să asigure cât mai multă stabilitate sistemului educaţional.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii