Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercitiu de instruire in comun romano-chinez „Friendship Action 2009”

ro

16 Sep, 2009 21:54 829 Marime text

La sediul Batalionului 26 Vânători de Munte din localitatea Brad, judeţul Hunedoara, s-a desfăşurat, luni, 14 septembrie, ceremonia de deschidere a exerciţiului de instruire în comun româno-chinez „Friendship Action 2009".

Activitatea se desfăşoară pe parcursul a aproximativ două săptămâni, timp în care un pluton de militari chinezi, din compunerea unei brigăzi de vânători de munte, vor exersa, alături de o subunitate din cadrul Batalionului 26 Vânători de Munte, proceduri specifice acţiunilor militare în teren muntos.

Tematica programului de instruire cuprinde trageri cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren muntos-împădurit şi instrucţie alpină.

La ceremonia de deschidere a exerciţiului, cele două părţi au evidenţiat legăturile de prietenie şi respect reciproc consolidate în cei 60 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Populară Chineză.

Exerciţiul bilateral se înscrie în seria schimburilor de experienţă efectuate în comun de militarii români cu structuri alpine din alte state.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii