Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarii romani, invizibili la Bruxelles

ro

28 Mar, 2010 16:19 756 Marime text

România a atins în ultimele nouă luni un record în Europa. Din cele 27 de state membre UE, ţara noastră este pe ultimul loc la prezenţă în Parlamentul European, potrivit monitorizării întocmite de instituţie. Din cei 33 de europarlamentari, doar cinci au participat în ultimele luni la toate şedinţele plenului. Aceasta, în condiţiile în care cheltuielile trimişilor României în Legislativul european se ridică la 10 milioane de euro anual.

Gigi Becali este pe locul 1 în topul chiulangiilor români din Parlamentul European. Potrivit site-ului VoteWatch.eu, care monitorizează activitatea europarlamentarilor, patronul Stelei are până la această dată doar 27% prezenţă la lucrările PE. Adică, în cele nouă luni de activitate de până acum, Becali a participat la doar 10 din cele 37 de şedinţe. Nici la intervenţii în plen sau amendamente nu stă mai bine. El a vorbit în plenul PE, potrivit aceleeaşi surse, de cinci ori şi a depus un singur amendament. În topul chiulangiilor din PE, afaceristul Becali este urmat de cel care l-a susţinut de altfel în perioada arestului de acum un an şi apoi la candidatura pentru un loc de europarlamentar: Corneliu Vadim Tudor.

Pentru europarlamentarul PSD Daciana Sârbu ultimele luni au fost intense. Deşi a trecut prin emoţiile alegerilor din PSD, unde soţul său, Victor Ponta, a fost ales preşedintele partidului, Daciana Sârbu s-a implicat destul de mult în activităţile Parlamentului European.

A lipsit la o singură şedinţă de plen din cele 37 care au au avut loc până acum. Nu a elaborat nici un proiect, însă a pus 20 de întrebări în timpul şedinţelor, a redactat trei propuneri de rezoluţie, a intervenit de 32 de ori în plen, a scris două declaraţii şi a întocmit nouă amendamente.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii