Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea a primit aprobare de la Guvern pentru restaurarea Cazinoului Constanţa

ro

14 Sep, 2011 22:45 1031 Marime text

cazino.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea a primit, azi, aprobare de la Executiv pentru a derula proiectul de consolidare şi restaurare a Cazinoului Constanţa, preluat în vara acestui an de către minister de la primăria administrată de Radu Mazăre.

Mandatul a fost acordat ministerului prin ordonanţă de urgenţă, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Proiectul de act normativ stabileşte că lucrările de condolidare şi restaurare vor fi derulate prin Compania Naţională de Investiţii.

Cazinoul va deveni, după consolidare şi restaurare, un "veritabil centru de divertisment de anvergură internaţională", dar şi un "obiectiv turistic şi cultural major" care va găzdui conferinţe, simpozioane şi reuniuni, potrivit notei de funadamentare a ordonanţei.

Finanţarea investiţiei va fi realizată de la bugetul de stat, prin cel al ministerului, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite.

După finalizarea lucrărilor, imobilul va reveni în administrarea Primăriei Constanţa.

Guvernul a aprobat la finele lunii august o hotărâre prin care Cazinoul a fost preluat de către minister pentru reabilitarea clădirii.

Elena Udrea, a declarat, în luna august, că instituţia pe care o conduce va reabilita Cazinoul, dar se va asigura că primarul oraşului, Radu Mazăre, nu îl va transforma într-un "club de surf sau altceva". La începutul lunii septembrie, ministrul a spus că speră că la finalizarea lucrărilor Mazăre nu va mai fi primar.

Cazinoul este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clãdirea, construită din bani publici în perioada 1903-1910, a fost transformată în spital în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar în perioada regimului comunist a funcţionat ca restaurant.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii