Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert de muzică populară la Teatrul de Vară din Jupiter

ro

15 Aug, 2012 17:37 778 Marime text

Astăzi, începe Regalul Folcloric cu Taraful Marian Alexandru, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate ansambluri la nivel national. Este pentru prima dată când taraful ajunge la Jupiter, pentru a-i relaxa pe cei veniţi în concediu la mare.

Marian Alexandru este absolvent al Liceului de Muzică "Dinu Lipatti" din Bucureşti, şi a făcut parte din ansamblul "Tinerimea Română" între 1984 si 1987. Din anul 1987 el a devenit solist instrumentist în ansamblul "Ciocârlia".

Treptat, Marian Alexandru a ajuns să cunoască gloria în materie de muzică folclorică, reuşind să se facă remarcat ca membru al formaţiei "Ştefan Bucur" şi de asemenea, în ansamblul maestrului naiului, Gheorghe Zamfir.

Marian Alexandru a editat un dublu album cu muzică veche lăutărească şi a avut turnee în Norvegia, Franţa, Germania, Emiratele Arabe, Elveţia, Kuweit, Belgia, precum şi în Anglia.

Ritmurile vor fi completate de colaboratori ai Ansamblului Ciocârlia, care au reuşit să îşi facă simţită prezenţa şi peste hotare şi să devină apreciaţi în rândul iubitorilor de frumos şi de ritmuri folclorice româneşti. Regalul va începe la ora 21.00, iar taraful se va întoarce la Teatrul de Vară din Jupiter pe 29 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii