Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colac de salvare pentru bugetari 1.100 de joburi in institutiile UE

ro

27 May, 2010 17:45 1219 Marime text

Instituţiile europene scot la concurs, în luna iunie, 1.100 de posturi, cele mai multe dintre acestea se adresează persoanelor cu experienţă în secretariat şi finanţe, potrivit Tjobs, site de plasare a forţei de muncă în afara ţării.

Numărul locurilor de muncă pentru persoanele cu experienţă în secretariat este de 500, iar numărul posturilor în departamentele de finanţe ajung la 450.

Candidaţii interesaţi pot aplica pentru un singur post, întrucât testele pentru cele două competiţii pot avea loc în aceeaşi perioadă. Important de ştiut este şi faptul că persoanele care aplică pentru mai multe posturi sunt excluse din concurs.Instituţiile europene mai caută şi personal pentru centrele de pregătire şcolară. Este vorba de 140 de posturi pentru infirmieri, îngrijitori copii şi educatori.

Posturile sunt disponibile oricărui cetăţean român, cei interesaţi trebuie să se înscrie pe site-ul Oficiul European pentru Selecţia Personalului până pe 14 iunie.

Salariile într-o instituţie europeană variază între 3.000 şi 16.000 de euro lunar, în funcţie de tipul de job. Pe lângă salariile atrăgătoare, cei care obţin un post într-o instituţie UE primesc în plus o alocaţie pentru creşterea copilului, o alocaţie şcolară pentru copil, bani pentru a-şi asigura o locuinţă şi o alocație de expatriere, valoarea acestor beneficii depăşind 1.200 de euro.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii