Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cer ajutor împotriva construirii unui imobil pe buza falezei Palaz a primit în audienţă o delegaţie a proprietarilor apartamentelor din strada Mircea cel Bătrân

ro

07 Feb, 2011 19:01 951 Marime text

Prefectul județului Constanța a primit astăzi o delegație a asociațiilor de proprietari de pe Strada Mircea cel Bătrân, nr. 86, 88 și 90, care i-au solicitat sprijinul în găsirea de soluții prin care să se stopeze efectele unei eventuale puneri în aplicare a Hotărârii Consiliului Municipal Constanța privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de Str. Ștefan cel Mare, Prelungirea B-dul Ferdinand (lângă MF1A), Plaja Modern și Mircea cel Bătrân, mai exact a construirii unui imobil pe faleza plajei Modern.Membrii delegației au tras un semnal de alarmă asupra pericolului unor alunecări iminente a falezei, la momentul actual observându-se un stadiu avansat de degradare a lucrărilor de consolidare a falezei și chiar fenomene de instabilitate a zonei, fapt atestat printr-un studiu geotehnic recent.

"Am luat act de toate aspectele semnalate, inclusiv de supozițiile potrivit cărora s-ar fi demarat lucrările pentru executarea fundației, și am luat deja legătura cu Inspectoratul Teritorial în Construcții și cu Agenția pentru Protecția Mediului. În urma acestui demers, APM Constanța a decis revocarea deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Construire imobil D+P, Locuință unifamilială, propus a fi amplasat pe Strada Mircea cel Bătrân nr. 86A, iar ITC va verifica lucrările la fața locului. Categoric nu voi permite apariția unui nou cazStrada Traian sauPoarta 6 și mă voi folosi de toate pârghiile legale pe care le am pentru a stopa un fenomen care ar putea pune în pericol situația cetățenilor Constanței și a imobilelor acestora." a precizat Claudiu-Iorga Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii