Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calare. Asa a plecat Nutu Camataru de la Penitenciarul Jilava (video)

ro

09 Jun, 2010 13:57 1363 Marime text

camataru_64846000.jpgDupă şase ani de detenţie, Nuţu Cămătaru a fost eliberat în această dimineaţă. Celebrul interlop a plecat de la Penitenciarul Jilava călare pe un cal.

Vestea eliberării interlopului nu este una tocmai plăcută pentru cei care au depus mărturie în dosarele sale. Foşti colegi de cămătărie, oameni de afaceri şantajaţi, femei care ar fi fost obligate să se prostitueze se tem acum de răzbunarea acestuia.

Nuţu Cămătaru a fost închis în iulie 2004, iar instanţa a decis contopirea pedepselor rămase definitive pe numele său în 2008. În 2005, Ion Balint a fost încadrat în sistemul penitenciar, iar după condamnare, a intrat de şase ori în Comisia de liberare condiţionată, însă de fiecare dată s-a propus amânarea unei decizii.

Potrivit oficialului ANP, în timpul executării pedepsei, Balint a fost închis în penitenciarele de la Mărgineni, Rahova şi Slobozia înainte de a ajunge la Jilava. De asemenea, acesta a fost vizitat frecvent de membri ai familiei, iar în timpul detenţiei a participat la activităţi sportive, culturale şi religioase.

Pe de altă parte, fratele lui Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, cunoscut şi ca Sile Cămătaru, este în continuare închis la Jilava, unde execută o pedeapsă de 13 ani de închisoare. Reprezentanţii ANP au declarat că, cel mai devreme, dosarul acestuia poate fi luat în discuţie de Comisia de liberare condiţionată în noiembrie 2011.

Totodată, Vasile şi Ion Balint au fost condamnaţi, în 2009, la 15 şi respectiv 13 ani de închisoare, de Tribunalul Bucureşti, însă decizia nu este definitivă. Astfel, dosarul este încă pe rol, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă apelurile declarate împotriva sentinţei.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii