Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artiştii de la Teatrul de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, solişti pe scena festivalului Opera Nights din Hunedoara

ro

05 Jul, 2011 21:32 1629 Marime text

În cadrul monumental al vechii feude are loc prima ediţie a Festivalului „Opera Nights", cu o largă participare internaţională. În această seară se încheie la Castelul Corvinilor "Dracula Nights", manifestare axată în principal pe proiecţii de filme ce precedă a doua ediţie a festivalului Opera Nights. Dacă anul trecut organizatorii au putut să ofere publicului doar proiecţii din diferite concerte, anul acesta au reuşit să aducă la Hunedoara solişti, dirijori şi instrumentişti de renume, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Festivalul Opera Nights este finanţat de Consiliul Judeţean şi Primăria Hunedoara, gândit de două asociaţii culturale, Artcor Vienna şi DevArt Deva, iar mare parte din suportul artistic va fi asigurat de corul şi orchestra Teatrului de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa. Directorul muzical al festivalului este dirijorul japonez Koichiro Kanno.

Repetiţiile au loc seara şi dimineaţa în zilele de joi şi vineri, aşa că turiştii care vor vizita castelul în perioada amintită vor avea parte de un "bonus" muzical. Reprezentaţiile vor începe vineri seara, cu o "Gală de operă" ce va cuprinde arii din diferite lucrări interpetate de solişti ca Hector Lopez (Mexic), Katarina Lal Coresi (Viena), sau Daniela Vlădescu (Bucureşti), Mădălina Sandu şi Ciprian Done (ambii din Constanţa).

Seara de sâmbătă va fi rezervată unei colecţii de "bijuterii muzicale", iar duminică va fi pusă în scenă "La Traviata" de Verdi. Reprezentaţiile încep în fiecare seară la ora 21.00, iar costul unui bilet este de 20 de lei, în timp ce un abonament pentru toate cele trei seri este 50 de lei. Concertele au loc în curtea interioară a Castelului Corvinilor, unde sunt pregătite aproximativ 400 de locuri pe scaune.

Organizatorii au mărturisit că au încercat să realizeze un program muzical foarte uşor pentru un public care în ultimii 20 de ani a pierdut total contactul cu muzica clasică. Menirea principală a manifestării, pe lângă asigurarea unui eveniment de calitate pentru publicul amator din regiune şi nu numai, a fost promovarea Castelului Corvinilor. "Cu ajutorul unui eveniment de calitate, imaginea Castelului Corvinilor nu are decât de câştigat. Sunt zeci de artişti care vin aici, acum, văd Castelul şi vor vorbi despre el în ţară şi în străinătate. Fiind primul eveniment de acest fel organizat după foarte mulţi ani în Hunedoara, nu ne aşteptăm neapărat la un succes fulminat de public, însă credem că va fi o realizare onorabilă. Nu ne-a fost deloc uşor, mai ales că organizăm concerte de muzică clasică, cu lumini şi regie, într-un spaţiu neobişnuit pentru aşa ceva, cum este curtea interioară a castelului, dar credem că, până la urmă, vom concluziona că a meritat să depunem acest efort", spune Alexandru Gruian, unul dintre organizatorii festivalului.

Primele bilete şi abonamente au fost cumpărate de iubitori ai genului din Bucureşti, Bacău şi Târgu Mureş, abia mai apoi au început să se intereseze şi hunedorenii.

www.evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii