Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajută SMURD-ul să cumpere un avion pentru urgenţe

ro

07 Apr, 2011 15:47 775 Marime text

„Fundația pentru SMURD" continuă în 2011 seria campaniilor pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către SMURD. Din acest an, pentru prima dată, Fundația pornește acțiunea prin declararea scopului colectei din 2011 - achiziționarea unui avion sanitar operat de SMURD, care să vină în sprijinul nevoilor cetățenilor. Datorită amplitudinii demersului, eforturile depuse pentru îndeplinirea scopului campaniei vor trebui să fie pe măsură. Este nevoie de o acțiune unitară, coroborată la nivelul întregii țări.

Ideea achiziționării unui avion sanitar a apărut în urma numeroaselor cazuri în care personalul SMURD a trebuit să se declare înfrânt de distanța până la cel mai apropiat centru medical specializat sau de condițiile meteorologice. Este cunoscut faptul că zborul cu elicopterul și, implicit, eficiența acestuia sunt limitate de distanțe și vreme. Un avion sanitar, dotat cu toată tehnica necesară desfășurării în bune condiții a actului medical ar înlătura aceste impediment. Necesitatea unui astfel de aparat de zbor este ilustrată de numărul mare de misiuni executate cu un astfel de avion care a fost închiriat, şi anume 36 de misiuni, dintre care 13 având ca pacienți copii cu vârsta sub 6 ani.

Conceptul campaniei pleacă de la ideea că da, se pot salva foarte multe vieți. Eforturile echipajelor SMURD nu au limite însă, din păcate, nu pot învinge distanțele. Un pacient care trebuie transportat de urgență, sub supraveghere medicală de specialitate, la distanțe mai mari decât limita de zbor a elicopterelor şi în condiții meteo nefavorabile, este acum un pacient aflat în pericol. Alt pericol decât cel reprezentat de afecțiunea sa. Unul în plus şi la fel de grav.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii