Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subtraversari de strazi, contra inundatiilor, in Nicolae Balcescu

ro

08 May, 2009 01:35 893 Marime text
Nicolae_Balcescu_primar_Viorel_Balan_02.jpgAdministraţia locală din Nicolae Bălcescu se ocupă în continuare de pietruirea drumurilor interioare ale comunei.

Primarul Viorel Bălan ne-a declarat că pietruirea străzilor a fost realizată în proporţie de 60%. Administraţia locală a încheiat un contract avantajos cu firma care exploatează cariera de piatră de pe teritoriul comunei. Mai exact, comunitatea locală primeşte anual 30 de tone de piatră, faţă de cinci, câte primea înainte de instalarea lui Viorel Bălan în funcţie. Astfel, comuna poate să-şi reabiliteze toate drumurile, care nu de mult erau într-o stare deplorabilă. Nici n-ai fi zis că pe teritoriul comunei s-ar fi aflat o carieră de piatră. „Contractul este avantajos pentru comună", ne-a declarat Viorel Bălan.
Un alt proiect de infrastructură important, demarat de primarul Bălan, este şi realizarea unui drum de ocolire a localităţii Nicolae Bălcescu, destinat maşinilor de mare tonaj. Administraţia locală a adoptat această măsură întrucât traficul greu care tranzita comuna afecta gospodăriile, casele locuitorilor fiind fisurate de vibraţiile produse de trecerea TIR-urilor. „Am construit această şosea de centură pentru a proteja casele oamenilor. Trecerea TIR-urilor prin localitate reprezenta un pericol şi pentru cei mici. Aşa că soluţia găsită a fost una bună. Cei care nu vor respecta noua rută vor fi amendaţi", a afirmat edilul.
Administraţia locală din Nicolae Bălcescu a demarat recent montarea de tuburi de azbociment în zonele care prezintă risc de inundaţii. „Se fac subtraversări cu tuburi de azbociment în zonele unde sunt probleme", a precizat Viorel Bălan.
Un alt proiect al autorităţii locale este şi construirea unei săli de sport în curtea şcolii. În momentul de faţă se lucrează la proiect. Primarul intenţionează să construiască o sală de sport cu o capacitate de 90 de locuri, care să deservească instituţia de învăţământ. De asemenea, Viorel Bălan a afirmat că o altă prioritate o reprezintă reabilitarea clădirii Şcolii de Arte şi Meserii, care are o vechime de 70 de ani. Valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ opt miliarde de lei vechi, bani ce vor fi asiguraţi, cel mai probabil, din fonduri de la Ministerul Educaţiei.
Primăria a realizat şi două spaţii de joacă pentru copii, unul la Grădiniţa Nicolae Bălcescu şi unul în faţa Căminului Cultural din Dorobanţu. De asemenea, administraţia locală a făcut şi o serie de lucrări în regie proprie, pentru a economisi bani. Printre acestea se numără magazii pentru depozitarea lemnelor la şcoli şi garduri împrejmuitoare pentru dispensarul din Dorobanţu şi Căminul Cultural.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii