Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoală pe butuci - 130 de elevi din Cotu Văii nu au unde să înveţe Gheorghe Moldovan - „Ducem copiii la Minister"

ro

03 Sep, 2010 02:09 1617 Marime text
Albesti_primar_Gheorghe_Moldovan_02.jpgŞcoala din satul Cotu Văii nu a fost prinsă la rectificarea bugetară din 18 august. Deşi administraţia locală a comunei Albeşti spera că va primi bani pentru efectuarea unor reparaţii provizorii, unitatea de învăţământ nu s-a aflat pe lista cu bani.

Gheorghe_Moldovan_Albesti.jpgPrimarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, este dezamăgit de faptul că unitatea de învăţământ nu a fost inclusă la rectificarea bugetară. Edilul spune că nu are nicio soluţie în ce priveşte asigurarea unui spaţiu în care ar putea să înveţe toţi cei 130 de elevi din satul Cotu Văii. „Ducem copiii la Minister, la Bucureşti. Când au dat banii pentru zona de sud-est, Albeştiul nu a fost pe listă", a afirmat edilul.

Constantin Chirilă, deputatul Colegiului uninominal nr. 4, care include şi comuna de care aparţine satul Cotu Văii, a afirmat că Albeştiul nu a primit bani pentru că nu a fost inclus în zona calamitată, deşi şcoala Cotu Văii a fost distrusă de inundaţii. „Şcoala nu s-a dărâmat de la strănut, ci de la apă", a precizat deputatul PDL. Parlamentarul a spus că va relua demersurile pentru găsirea unei soluţii de finanţare a reparaţiilor necesare la Cotu Văii.

Clădirea în care funcţiona Şcoala Cotu Văii necesita oricum reparaţii capitale, însă precipitaţiile au avariat şi mai grav imobilul. Potrivit primarului din Albeşti, la ultimele ploi apa din şcoală trecea de genunchi. Acum, acoperişul şcolii stă să cadă, duşumelele sunt umflate din cauza umezelii, mobilierul a fost distrus iremediabil, pereţii sunt plini de mucegai, iar instalaţiile electrice şi sanitare au fost dezafectate. Unitatea de învăţământ trebuia să intre în reparaţii capitale, prin Banca Mondială, din 2008. Lucrările au fost amânate pentru 2009. Acum suntem în 2010 şi banii tot nu au venit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii