Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru apa si canalizare in Oituz

ro

28 Aug, 2009 03:12 1912 Marime text

lumina_chiru_dumitru_09.jpgPrimăria Lumina a depus spre finanţare, în ultima sesiune a Măsurii 322 din PNDR, un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane euro.

Proiectul include realizarea sistemului de canalizare şi a unei staţii de epurare, precum şi a reţelei de alimentare cu apă în localitatea Oituz. De asemenea, proiectul include realizarea sistemului de iluminat public în două cartiere noi din Lumina şi dotarea grădiniţei cu mobilier pentru cantină. Beneficiarii canalizării şi ai sistemului de alimentare cu apă vor fi cei aproximativ 800 de locuitori ai localităţii Oituz.

O realizare a Primăriei Lumina o reprezintă şi reţeaua de distribuţie de gaze naturale. Într-o perioadă de un an, administraţia locală din Lumina a reuşit să execute aproximativ 65 kilometri de reţea de gaze. Potrivit primarului Dumitru Chiru, investiţia a fost finanţată din fonduri de la bugetul local. Valoarea totală a lucrărilor efectuate de către primărie se cifrează la 15 miliarde de lei vechi.

Autoritatea locală a asfaltat şi trei kilometri de drumuri interioare, lucrarea fiind finanţată, de asemenea, din fonduri proprii. „Urmează să mai asfaltăm încă cinci kilometri de străzi interioare", a precizat primarul Dumitru Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii