Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea pune asistaţii social să adune cadavre cu mâna (document)

ro

04 Feb, 2011 01:27 3365 Marime text
Cernavoda_curatenie_Mariana_Mircea.jpgPrimarul Mariana Mircea vrea să îi pună pe beneficiarii de venit minim garantat să adune animalele moarte din oraş cu mâna. Aşa stipulează un proiect de hotărâre pe care primăriţa a vrut să-l introducă în consiliu în şedinţa ordinară de luni, 31 ianuarie.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de lucrări de interes local pe anul 2011 a fost respins de consilierii locali cernavodeni. Reprezentanţii Consiliului Local Cernavodă care s-au opus iniţiativei primăriţei Mariana Mircea sunt de părere că unele dintre prevederile stipulate în proiect sunt inumane. „Culmea curăţeniei" ar fi, în viziunea edilului din Cernavodă, ca localnicii beneficiari de venit minim garantat în baza Legii nr. 416/2001 să adune cadavrele animalelor moarte pe care le găsesc la marginea străzii cu mâna. Operaţiunea este prevăzută la punctul nr. 2 din Anexa privind Planul de lucrări de interes local pe anul 2011. Obiectivul prevede „Curăţat manual rigole pe străzile: Răzoarelor, Fundătura Răzoarelor, Viilor (...)", iar în coloana privind acţiunile şi măsurile întreprinse primarul iniţiator al proiectului precizează: „Se efectuează pe o porţiune de 0,75 m lângă borduri, spre axul median al străzii, adunarea materialelor rezultate de la măturat şi a celorlalte obiective aruncate - inclusiv animale moarte şi încărcarea lor în mijloace de transport". Cam aşa ar vedea deci Mariana Mircea efectuarea orelor de muncă de către beneficiarii de venit minim garantat. Deşi la alte puncte se precizează şi echipamentele (uneltele) cu care se pot efectua lucrările, la acest punct nu se aminteşte de niciun astfel de obiect, ce să mai vorbim de echipament de protecţie. Cu alte cuvinte, beneficiarii de venit minim garantat n-au decât să se îmbolnăvească de la hoiturile colectate şi n-au decât să-şi dea banii primiţi pe medicamente, asta dacă le sunt de ajuns să se vindece de molimele luate prin manipularea cadavrelor. În ediţia online a ziarului puteţi vizualiza proiectul de hotărâre iniţiat de primăriţă, cât şi anexa privind colectarea manuală a cadavrelor de animale.

Lucrări luate de la SRL pentru a-l falimenta

Se pare că motivul pentru care Mariana Mircea intenţionează să repartizeze aceste lucrări către beneficiarii de venit minim garantat ar fi falimentarea SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL. Cel puţin aşa susţin reprezentanţii consiliului local care s-au opus proiectului. Societatea a fost fondată de Consiliul Local Cernavodă anul trecut pentru a-i prelua pe angajaţii primăriei de la serviciul de salubrizare, spaţii verzi etc şi pentru a-i salva de la concediere. Se pare că primarul oraşului Cernavodă s-a răzgândit între timp, intenţia sa fiind acum, potrivit reprezentanţilor Consiliului Local Cernavodă, să externalizeze aceste servicii de utilităţi publice către operatori privaţi. Consilierii locali aduc în susţinerea acestei ipoteze faptul că suprafeţele trecute în anexa de lucrări pe care Mariana Mircea ar fi vrut să le încredinţeze beneficiarilor de venit minim garantat au fost luate din sarcina SRL-ului care i-a preluat pe cei peste 200 de angajaţi ai primăriei. Precizăm că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea pentru a-i solicita un punct de vedere referitor la colectarea manuală a cadavrelor şi cu privire la ipoteza privind falimentarea SRL-ului, însă nu a răspuns apelurilor noastre.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii