Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importante proiecte cetăţeneşti la Pecineaga

ro

27 Apr, 2012 01:59 2735 Marime text
Pecineaga_primar_Niculae_Stan.jpgAutoritatea locală din Pecineaga lucrează la un proiect privind extinderea şi reabilitarea cimitirului din localitate. Cât de curând, va fi terminată şi renovarea sediului Primăriei. Spaţiile verzi din localitate sunt reabilitate în această perioadă. Primarul Niculae Stan speră să primească bani pentru a continua construcţia stadionului, dedicat echipei Viitorul Pecineaga.

Primarul din Pecineaga, Niculae Stan, a anunţat că în perioada următoare vor începe lucrările de extindere a cimitirului cu 5.000 de metri pătraţi. De asemenea, va fi construit şi un gard pentru împrejmuirea locurilor de veci. Banii pentru lucrare provin de la bugetul local al comunei, fiind alocaţi în acest sens 35.000 de lei, la iniţiativa primarului Niculae Stan. Tot cu banii comunei se lucrează, din septembrie anul trecut, la extinderea clădirii autorităţii locale. Şeful autorităţii locale a menţionat că pentru renovarea sediului a fost investită suma de 650.000 de lei. „Ne dorim ca până pe data de 25 mai să inaugurăm sediul Primăriei", a precizat primarul. Clădirea autorităţii locale a fost construită în anul 1826 şi de atunci nu au mai fost executate lucrări de reabilitare. Niculae Stan a explicat că modernizarea şi extinderea sediului erau necesare, fiind amenajate cinci noi spaţii, pentru a fi înfiinţată o sală de şedinţe, două birouri, o chicinetă şi o un grup sanitar interior. „Lucrarea era necesară pentru a putea face faţă cerinţelor actuale ale cetăţenilor comunei, în ideea de a-i primi în condiţii adecvate secolului în care trăim. Structura clădirii construite în anul 1826 nu mai corespundea zilelor noastre", a menţionat şeful autorităţii locale.

Se derulează lucrări pentru întreţinerea parcului

Primarul a avut grijă şi de odihna şi de relaxarea cetăţenilor. În acest sens, autoritatea locală a atras fonduri prin Administraţia Fondului pentru Mediu şi a construit un parc cu băncuţe, spaţii verzi, alei şi locuri de joacă pe o suprafaţă de 11.000 de metri. Parcul a fost amenajat în decembrie anul trecut, vizavi de biserica creştin-ortodoxă din Pecineaga, cu ieşire la Drumul Judeţean Pecineaga - Amzacea. „În această perioadă se derulează lucrări de întreţinere a parcului. Aşa cum s-au angajat prin contract, cei care s-au ocupat de lucrare au trimis experţi pentru a înlocui materialul dendrologic", a explicat primarul.

Se aşteaptă bani de la Guvern pentru finalizarea stadionului

În momentul în care Guvernul va avea bani, primarul speră să finalizeze construcţia stadionului din localitate, în suprafaţă de 90 de metri lungime şi 45 de metri lăţime, care va fi îngrădit şi este prevăzut cu tribune, vestiare, pistă de alergare şi groapă de nisip. Cu cei 50.000 de lei, singurii bani primiţi de la Guvern, constructorul a reuşit în primăvara anului trecut să toarne pământ şi să înalţe suprafaţa pe care va fi amenajat stadionul. Valoarea investiţiei se ridică la 590.000 de lei, proiectul fiind finanţat prin Ordonanţa 7. Primarul Niculae Stan îşi doreşte ca finanţarea să reînceapă, astfel încât stadionul să fie finalizat cât mai curând posibil pentru a fi dat în folosinţă echipei Viitorul Pecineaga, formaţiune aflată în Divizia B.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii