Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Primari cu fotolii şubrede

ro

04 Feb, 2011 01:23 3425 Marime text
Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgUnii dintre primarii în funcţie ai judeţului au şi uitat pentru ce au mai candidat. Dacă unora dintre ei mandatul în curs le-a adus recunoaşterea calităţilor de edil prin obiectivele realizate în folosul comunităţii, altora le-a adus măcar notorietate pe plan muzical. O notorietate nu neapărat pozitivă, însă, incontestabil, de rang naţional.

Judeţul Constanţa are trei municipii şi nouă oraşe. Dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale puţine sunt cele care le vor pune probleme edililor în funcţie la alegerile locale de anul viitor.

Dintre municipii, Medgidia ar putea fi o redută greu de cucerit, pentru încă un mandat, de către primarul în funcţie Marian Iordache. Primarul liberal a spus încă de la instalarea în funcţie că a pornit la drum cu o moştenirea grea lăsată de predecesorul său, afirmând că Dumitru Moinescu a înglodat bugetul în datorii. Că o fi aşa sa nu, nu pot şti decât cei care ar efectua un audit financiar. Cert este că democrat-liberalii lui Dumitru Moinescu afirmă, pe de altă parte, că Iordache nu gestionează cum ar trebui resursele oraşului şi că acesta ar fi motivul pentru care Medgidia nu înfloreşte sub conducerea lui. Aşadar, nu se ştie care ar mai putea fi, în acest context de păruieli politice, şansele lui Marian Iordache de-aşi prelungi şederea la primărie.

În ceea ce priveşte oraşele din judeţ, două dintre ele vor pune garantat probleme din punct de vedere electoral edililor în funcţie. Este vorba despre Cernavodă şi Negru Vodă. La Cernavodă, fosta liberală transformată în social-democrată, Mariana Mircea, a reuşit performanţa să-şi pună în cap electoratul la mai puţin de un an de la alegerea în funcţie. Ruptura de electorat a pornit, se pare, de la unele probleme de comunicare, locuitorii plângându-se, printre altele, şi de faptul că imediat după venirea la primărie a Marianei Mircea le-a fost restricţionat accesul în instituţie. Având în vedere datele problemei, la care se adaugă şi o posibilă convocare a unui referendum de demitere a primarului, ar fi într-adevăr o minune ca primăriţa să-şi mai prelungească şederea la Primăria Cernavodă.

Un alt primar care ar putea părăsi funcţia de primar la localele de anul viitor este şi Ion Nicolin, edilul-şef al oraşului Negru Vodă. Deşi a îmbătrânit în funcţia de primar, Nicolin nu a făcut mare lucru pentru oraşul pe care-l reprezintă, cel puţin nu lucruri care să se vadă cu ochiul liber. Aşezarea mohorâtă cu pretenţii de urbe nu pare să fi avut de câştigat de pe urma faptului că l-a avut primar pe social-democratul Nicolin timp de mai multe mandate la rând. De aceea şi bănuim că ori edilul va renunţa de bunăvoie să mai candideze, ori locuitorii din Negru Vodă se vor trezi la realitate, chiar şi în al treisprezecelea ceas.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Matei 10 Mar, 2011 09:33 In sfirsit!Se spune lucrurilor pe nume!Dati afara toate clanurile familiare si lasati oameni competenti!Dar doar cetatenii pot face acest lucru!Unde se vede clar ca un functionar public isi angajeaza toata familia trebuie dat afara!!...si amendat ca doar se pierd bani !!Sa vedeti cum no sa mai indrazneasca alta data... In ce priveste Parcul Industrial Medgidia cred ca ar trebui sa va luati gindul de la el . E prea mare tortul si nu se poate imparti (e singura explicatie valabila)Sunati de curiozitate la Primaria Medgidia si cereti relatii! O sa vedeti cum reactioneaza!Mai rau ca fosta Securitate. Daca un cetatean de rind cere informatii este interogar!Trebuie sa faci cereri peste cereri!Si nu am vazut nici o oferta publica pentru licitatii.Se pling ca nu au bani .Inca mai asteapta sa le bata investitorii la usa!Nu care cumva sa li-se raceasca scaunele. Cred ca nici nu s-au obosit sa pregateasca o oferta publica de parteneriat public-privat. Halal specialisti....Din epoca de piatra! Si daca-i deranjeaza comentariile noastre sa deschida mai intii Parcul Industrial Medgidia si dupa aceea mai vorbim.
  • medgidian 07 Feb, 2011 15:29 Afara cu Iordache....!!!!! A mostenit situatie grea la Medgidia? Nu-i este rusine? A fost viceprimar vreo 12 ani,a fost consilier 4 ani si nu stia care-i situatia? Am fost niste prosti sa-l aducem la conducerea Primariei pe acest sarlatan si milog si plangacios de Iordache cu gasca lui. Trebuia sa-l lasam pe Moinescu,ca daca s-a imprumutat,avea un plan,o strategie si trebuia sa-l lasam inca un mandat,sa termine ce a inceput. Vrem Parcul Industrial. Sa vina Moinescu sa salveze orasul!!!
  • Anton 04 Feb, 2011 02:24 Si in com. Ciobanu este aceiasi situatie.