Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul a batut Dinamo... la rugby

ro

21 May, 2009 03:03 1041 Marime text
rugby.jpgNeozeelandezul Ben Aoina a fost cel mai bun jucător al constănţenilor, reuşind un eseu, trei transformări şi trei lovituri de pedeapsă

După ce în precedentul meci Dinamo - RCJ Farul, cele două formaţii au oferit spectatorilor şi iubitorilor acestui sport câteva minute de rugby şi scene de lupte libere, în partida revanşă, cele două formaţii au jucat 80 de minute de rugby de calitate.
Bătuţi la Bucureşti, rugbiştii de la Farul şi-au luat revanşa, ieri, şi i-au învins pe dinamovişti cu scorul de 30-21. Dinamoviştii nu au putut să ia nici măcar punctul bonus defensiv din această partidă şi au pierdut puncte preţioase în încercarea lor de a se clasa pe locul secund în play-off şi astfel de a juca acasă semifinala competiţiei. Mai ales pentru că peste ceva vreme vor mai juca împotriva Farului, de data aceasta la Constanţa. Meciul de la Buzău ne-a demonstrat că Dinamo şi Farul pot juca şi rugby, daca îşi lasă mănuşile de box la vestiare. Dinamo a fost cea care a deschis scorul în partida de la Buzău, când Stanca a transformat o lovitură de penalitate. Constănţenii au preluat apoi iniţiativa Caplescu şi Jeff Makapelu având două pătrunderi foarte bune, oprite însă la câţiva metri în faţa terenului de ţintă. Namibianul Farului, Eugene Janties, a marcat unul dintre cele mai frumoase eseuri ale jocului, iar Farul conducea cu 7-3, după ce şi Aoina a reuşit transformarea. Până la pauză, dinamovistul Stanca i-a adus în avantaj pe alb-roşii, după ce a reuşit încă două lovituri de penalitate. De cealaltă parte, Aoina reuşeşte acelaşi lucru şi readuce Farul în avantaj, scor 10-9. La doar câteva minute înainte de finalul primei reprize, Makapelu marchează şi el un eseu după o acţiune spectaculoasă, Aoina făcându-şi datoria şi transformând această încercare. Farul intră astfel la cabine cu un avantaj de opt puncte pe tabelă. Repriza a doua a început cu o dominare a dinamoviştilor care a adus şi două eseuri consecutive prin Ghioc şi Alexandru Marin, ultimul reuşind o cursă de câţiva zeci de metri până în terenul ţintă. Scorul devenea astfel 21-17 pentru Dinamo, Stanca irosind o transformare. După aceste momente, Dinamo nu a mai contat în atac, rugbiştii constănţeni reuşind să preia iniţiativa pe teren. Finalul de meci i-a aparţinut neozeelandezului Ben Aoina. Acesta a marcat un eseu după o greşeală copilărească a jucătorilor bucureşteni, tot el transformându-l. Aoina a înscris apoi şi, din două penalităţi, a stabilit scorul final, 30-21. Succesul a adus patru puncte formaţiei de pe litoral, oprindu-i în acelaşi timp pe campionii en-titre să obţină măcar punctul din bonusul defensiv. În clasamentul Diviziei Naţionale, Rugby Club Judeţean Farul rămâne pe locul 4, cu 25 de puncte, şi se apropie la trei lungimi de Dinamo (locul 3), care are însă un meci mai puţin disputat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii