Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezenta doar de ochii lumii

ro

21 Jan, 2003 00:00 509 Marime text

In turul II al "Cupei Romaniei" CS Tomis va intalni pe Aqua Nova Bucuresti

Din cauza lipsei fondurilor, echipa constanteana de handbal feminin nu-si propune calificarea in faza urmatoare * In cazul unei neprezentari, formatia de pe litoral ar fi riscat o penalizare de 30 de milioane de lei * Meciul va avea loc sambata la Bucuresti * Adversara echipei noastre vizeaza promovarea in Liga Nationala

Ieri, la sediul Federatiei Romane de Handbal s-a efectuat tragerea la sorti a meciurilor din turul II al "Cupei Romaniei" la handbal feminin, faza in care sunt inscrise opt formatii calificate din turul I si cele opt echipe clasate pe locurile 5-12 in Liga Nationala in editia 2001-2002. CS Tomis, care se afla in cea de-a doua categorie, a fost repartizata in urna I, cea a capilor de serie, si o va avea ca adversar pe divizionara A Aqua Nova Bucuresti, o grupare care se lupta pentru promovarea in primul esalon. Meciul se va disputa sambata, 25 ianuarie, pe terenul gruparii bucurestene. "Cupa Romaniei" are o desfasurare aparte, in turul trei participand echipele calificate din precedentul, abia in turul IV fiind inscrise si cele patru echipe clasate pe locurile 1-4 in Liga Nationala in sezonul 2001-2002. Acest lucru face sa dispara surprizele, echipele tari avand asigurata calificarea directa in sferturi. Desi adversarul este mai slab cotat, CS Tomis nu se gandeste la accederea in turul urmator. Si asta nu din cauza lotului, ci din cauza banilor, pentru ca, in cazul in care va merge mai departe, va fi nevoita sa cheltuiasca o suma considerabila, ce ar putea s-o ajute in campionat. "Ne prezentam la meci ca sa nu fim penalizati, dar nu ne gandim sa ne calificam mai departe", spunea ieri directorul executiv al clubului, Traian Bucovala.

Cum s-a ajuns aici?

De cativa ani, gruparea din bulevardul Aurel Vlaicu traieste intr-o saracie lucie. In campionat, din cauza lipsei de fonduri, a amenintat de cateva ori ca nu se va prezenta la meci. De fiecare data, in ultima instanta, s-au gasit banii necesari. De asemenea, pentru a putea trai un tur de campionat, CS Tomis a fost obligata sa o vanda la Rapid Bucuresti pe cea mai buna jucatoare a sa, Amelia Busuioceanu, in conditiile in care nu se anunta ca va "rasari" vreo jucatoare tanara. Pana la urma, "mana" antrenorului (si totodata presedintelui) Dumitru Musi a reusit sa "aseze" o echipa tanara, care, dincolo de faptul ca este ca si salvata de la retrogradare, a aratat in ultimele meciuri ca poate fi considerata o "buturuga mica". Dar CS Tomis se rezuma doar la campionat si atat. Orice deplasare in plus costa. Gruparea de pe litoral nu ar fi vrut sa se inscrie, dar federatia obliga cluburile sa se prezinte la aceasta competitie, netinand cont de faptul ca ele nu au bani.

Tot raul spre bine

In cazul in care nu s-ar fi prezentat la meciul de sambata, CS Tomis ar fi riscat o penalizare de 30 de milioane de lei. Tragerea la sorti de ieri a fost parca pe placul clubului constantean. O deplasare la Bucuresti costa mai putin si se poate face in ziua meciului. Dar si asa cu transportul si cu masa se cheltuiesc cateva milioane bune, ce i-ar fi prelungit existenta in campionat. "Pentru noi "Cupa Romaniei" este o cheltuiala in plus. Mai avem bani doar pentru vreo doua meciuri in deplasare", continua Traian Bucovala. In aceste conditii, numai de rea-vointa nu poate fi acuzat clubul CS Tomis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii