Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM va întâlni UCM în semifinalele Supercupei

ro

21 Jul, 2011 01:47 1369 Marime text
hcm.jpgSupercupele României au mai fost organizate în urmă cu patru ani, trofeele revenind campioanelor HCM Constanţa şi Oltchim Râmnicu Vâlcea

Federaţia Română de Handbal a stabilit, ieri, prin tragere la sorţi, meciurile din semifinalele Supercupei României „FRH - 75 de ani" la handbal masculin, competiţie care se va desfăşura pe 2 şi 3 septembrie, la Sala Sporturilor din Constanţa.

La această competiţie, vor participa echipele clasate pe primele patru locuri în ediţia precedentă a Ligii Naţionale de handbal masculin. „Sunt meciuri demonstrative, după cum se ştie, adică echipa câştigătoare nu beneficiază de loc în cupe europene. Dar înseamnă enorm pentru imaginea handbalului românesc şi contează şi pentru public să-şi revadă echipele favorite", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu. Astfel, campioana HCM Constanţa va lupta pentru un loc în ultimul act al întrecerii împotriva celor de la UCM HC Caraş-Severin, formaţie pe care elevii lui Ion Crăciun au mai învins-o în ultimul meci al sezonului trecut, respectiv în finala Cupei României. Partida va avea loc pe 2 septembrie, de la ora 19.00, imediat după cealaltă semifinală a turneului, dintre CSU Suceava - HC Odorheiul Secuiesc, care va debuta la ora 17.00. A doua zi sunt programate şi cele două finale între învingătoarele şi învinsele din semifinale, ora de disputare urmând să fie stabilită ulterior, în funcţie de programul de televizare. În cazul în care una dintre partide se încheie la egalitate, se va trece direct la loviturile de departajare pentru a se stabili câştigătoarea.

La handbal feminin, competiţia se va desfăşura mai devreme (5 şi 6 august), la Râmnicu Vâlcea şi va aduna la start cinci echipe, pe lângă primele patru clasate în Liga Naţională feminină (Oltchim Râmnicu Vâlcea, U Jolidon Cluj, CSM Bucureşti şi HC Zalău) urmând să mai joace şi echipa maghiară, Beckecsaba. Cele două turnee marchează aniversarea celor 75 de ani de existenţă a forului naţional.

Trei turnee amicale până la Supercupă

Lotul campioanei HCM Constanţa a plecat deja în primul stagiu de pregătire din această pauză competiţională, urmând să se pregătească până la sfârşitul acestei luni în Serbia, la Zlatibor. Jucătorii constănţeni vor avea apoi o lună august dedicată turneelor amicale. Primul este programat în Moldova, la Bacău, unde vor mai participa, alături de formaţia gazdă, CSM Bucureşti şi Dinamo Municipal Braşov. Apoi, în perioada 19-21 august, HCM va participa la Constanţa la prima ediţie a Memorialului Zoran Kurtes, alături de Ştiinţa Bacău şi echipele din Serbia, Vojvodina Novi-Sad şi RK Jugovic Kac. După această competiţie, constănţenii vor pleca în Polonia, unde, între 26 şi 28 august se va disputa un turneu de pregătire deosebit de puternic, Echo Gallery Kielce Cup 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii