Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM pierde si in Rusia

ro

20 Nov, 2009 03:48 919 Marime text
hcm.jpgDupă eşecul de la Buzău, campioana României nu a reuşit să-i învingă pe ruşii de la Chekhovskie Medvedi nici la ei acasă, suferind astfel cea de-a treia înfrângere din actuala ediţie a Ligii Campionilor.

Trupa lui Zoran Kurtes a avut un început slab de partidă în Rusia, gazdele desprinzându-se pe tabelă încă din primele minute. Astfel, după zece minute, Chekhovskie conducea la patru goluri diferenţă, scor 9-5, iar după cum se desfăşura jocul, se contura o nouă partidă ratată a constănţenilor în Liga Campionilor. Campionii României revin însă treptat în joc iar după câteva faze foarte spectaculoase finalizate cu aeriene sau goluri cu efect, scorul de pe tabelă era egal, 9-9. Cu o defensivă mai exactă, HCM-ul începe să arate tot mai mult ca echipa care reuşea nu de mult să învingă Montpellier-ul „galacticului" Karabatic. Astfel, formaţia de pe litoral se desprinde la două goluri pe tabelă în minutul 19, după reuşitele lui Toma şi Mureşan. Constănţenii se descurcă apoi şi în inferioritate numerică în faţa „urşilor" din Chehov, ieşind în evidenţă în atac chiar portarul Mihai Popescu care reuşeşte într-un atac 4 contra 6 să înscrie un gol fenomenal cu o aruncare de la şold de la aproximativ 15 metri. Astfel, HCM conducea la pauză cu 19-17 şi spera la o nouă victorie istorică în cea mai importantă competiţie intercluburi. Din păcate, debutul celei de-a doua reprize nu a mai surâs constănţenilor, ruşii revenind mai hotărâţi de la cabine. Portarul Oleg Grams închide poarta în al doilea mitan, ajutat şi de o apărare mult mai solidă a gazdelor, lucru care îi ajută pe ruşi să revină la conducerea jocului. Mai mult, Chekhovskie reuşeşte desprinderea la patru goluri pe tabelă (29-25). Eforturile trupei lui Kurtes de a reveni în joc simt sortite eşecului, ruşii reuşind să blocheze aproape toate atacurile campioanei României. Singurele goluri ale HCM-ului pe final de partidă sunt reuşite de pivot sau de la şapte metri, zidul viu din apărarea gazdelor fiind foarte greu de străpuns. În final, Chekhovskie se impune cu scorul de 37-32 şi acumulează opt puncte în timp ce constănţenii rămân pe locul 4 în grupă cu şase puncte. Cei mai buni marcatori ai HCM-ului în acest meci au fost: Toma (9 goluri), Buricea (5), Sabou şi Schuch (câte 4). Chiar daca a pierdut, campioana României mai păstrează şanse de calificare în optimile Ligii Campionilor. Astfel, o victorie pe teren propriu contra celor de la PAOK Salonic şi un rezultat pozitiv în Ungaria contra celor de la Pick Szeged poate duce formaţia de la malul mării în „primăvara europeană".

Toma, golgeterul Ligii Campionilor

Cu cele nouă reuşite în partida din Rusia, extrema dreaptă a constănţenilor, Laurenţiu Toma a urcat în fruntea clasamentului golgeterilor Ligii Campionilor, cu 41 de goluri, cu unul mai mult decât Kiril Lazarov de la Croaţia Zagreb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii