Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, învinsă greu la Zagreb

ro

21 Feb, 2011 02:51 1224 Marime text
hcm.jpgŞansele constănţenilor de a obţine o nouă calificare în optimile Ligii Campionilor vor creşte semnificativ în cazul unui succes obţinut sâmbătă, la Sarajevo

Formaţia pregătită de Ion Crăciun a fost învinsă sâmbătă cu scorul de 30-34 pe terenul campioanei Croaţiei, RK Zagreb, într-un meci contând pentru etapa a opta din cadrul grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin.

După ce s-a întărit în această iarnă prin aducerea celor trei internaţionali, Novanc, Irimescu şi Alexandru Stamate, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a arătat o altă faţă la Zagreb, după ce în meciul tur de la Sala Sporturilor croaţii s-au impus fără probleme, la zece goluri diferenţă. Conduşi de pe bancă de un antrenor nou, în persoana lui Ivica Obrvan, croaţii au început în forţă partida şi s-au distanţat la trei goluri pe tabelă încă din debutul jocului. Treptat, HCM a mai recuperat din handicap şi s-au apropiat la un singur gol. Elevii lui Ion Craciun nu au abandonat în niciun moment lupta şi au reuşit să se menţină în coasta adversarilor pe întreaga durată a primei părţi. Astfel, la capătul primelor 30 de minute de joc scorul era 19-16 pentru RK Croatia Zagreb. Debutul reprizei secunde aparţine tot formaţiei gazdă, ocupanta locului secund în grupă reuşind la jumătatea celei dea doua părţi să-şi majoreze avantajul de pe tabelă la şase goluri. Chiar şi în aceste condiţii, constănţenii nu cedează, iar Csepreghi readuce speranţa în tabăra HCM-ului, apropiindu-se la doar trei goluri, scor 29-26, cu zece minute înainte de final. Din păcate, Balic şi Gojunov au profitat din plin de lipsa de concentrare la finalizare a elevilor lui Ion Crăciun, gazdele desprinzându-se decisiv la 33-27 în minutul 55. Până la final, HCM a recuperat din ecartul de şase goluri, însă fără să se mai apropie ameninţător de campioana Croaţiei, scorul final fiind 34-30 în favoarea gazdelor. Cei mai buni marcatori ai HCM-ului au fost Toma, cu nouă reuşite, urmat de Buricea şi Irimescu, cu câte cinci goluri. De partea cealaltă, Strle - cu nouă reuşite şi Maric - cu şase au fost golgheterii formaţiei în acest meci.

St Petersburg, învinsă la Sarajevo

În ciuda acestui eşec, HCM Constanţa încă mai speră la calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor după ce „lanterna roşie" a Grupei D, Bosna Sarajevo, i-a învins pe ruşii de la St. Petersburg, cu scorul de 25-24, la capătul unui meci extrem de dur, soldat cu nu mai puţin de patru cartonaşe roşii, dar şi cu numeroase intervenţii ale echipelor medicale pe teren. Cu acest succes, Bosna Sarajevo face trei puncte, în timp ce St. Petersburg şi HCM Constanţa rămân cu patru puncte. Astfel, următorul meci al campioanei României în această competiţie se dovedeşte a fi decisiv pentru calificarea în faza superioară, echipa pregătită de Ion Crăciun urmând să întâlnească, pe 26 februarie, în deplasare, pe Bosna Sarajevo.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii