Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM - meci decisiv pentru titlu

ro

09 Apr, 2010 03:37 1159 Marime text
hcm.jpgHandbal Club Municipal este lider în clasamentul Ligii Naţionale, cu 37 de puncte, la trei distanţă de principala urmăritoare, UCM Reşiţa

Derbiul etapei a XXIII-a din Liga Naţională la handbal masculin, dintre Steaua Bucureşti şi HCM Constanţa, se va juca sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 13.00 (în direct la Digi Sport), la Chiajna.

Meciul împotriva bucureştenilor se va disputa cu 11 zile mai devreme decât data oficială a rundei, 21 aprilie, deoarece gazdele vor pregăti în acea perioadă meciurile din semifinalele Cupei Cupelor. Etapa a 23-a se va disputa după încheierea pauzei din campionatul intern, datorată reunirii echipei naţionale. Steaua şi HCM s-au înţeles să joace mai devreme cu două săptămâni, pentru că, pe 24 sau 25 aprilie, steliştii vor primi vizita spaniolilor de la Fraikin BM Granollers, în manşa tur a semifinalelor Cupei Cupelor. Partida retur se va juca peste o săptămână, în Spania. Pentru constănţeni, acest meci este ultimul derbi al campionatului, iar o victorie împotriva roş-albaştrilor ar însemna un pas decisiv spre un nou titlu de campioni. Până la finalul sezonului formaţia de pe litoral mai are de disputat, în afară de meciul cu Steaua, încă trei partide relativ uşoare: cu SCM Rom Cri Braşov (25 aprilie, acasă), CSM Satu Mare (deplasare, 2 mai) şi Dinamo Bucureşti (acasă, 9 mai). Se anunţă astfel o partidă extrem de dificilă pentru formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi, care vine după o „dublă" istorică, însă foarte obositoare contra celor de la Veszprem din optimile Ligii Campionilor. La HCM va reveni pivotul Silviu Băiceanu, care a lipsit în meciul de la Veszprem în urma unei accidentări, fiind înlocuit de Marius Mocanu. Înaintea derby-ului Steaua - HCM, formaţia constănţeană este pe primul loc în clasament, cu 37 de puncte, iar bucureştenii sunt pe poziţia a patra, cu 27 puncte.

Şase constănţeni convocaţi de Stângă

Antrenorii echipei naţionale de handbal masculin a României, Vasile Stângă şi Sorin Toacsen, au anunţat, joi, lotul pentru partidele amicale cu reprezentativa B a Cehiei, care vor avea loc la Buzău şi Ploieşti. Jucătorii convocaţi sunt următorii: Mihai Popescu (HCM), Ionuţ Ciobanu (Energia Pandurii Târgu Jiu), Ionuţ Irimuş (Minaur) - portari, Alexandru Stamate (Minaur Baia Mare), Gabriel Florea, Paul Giotoiu (ambii Energia Pandurii Târgu Jiu), Laureţiu Toma, Marius Sadoveac, Daniel Mureşan, Alexandru Sabou, Alexandru Csepreghi (toţi HCM), Valentin Ghionea, Cristian Fenici (ambii UCM Reşiţa), Marius Novanc, Iulian Stamate, Ionuţ Georgescu (toţi Steaua Bucureşti), Rareş Jurcă (Frisch auf Goppingen) - jucători de câmp. Primul meci cu Cehia B va avea loc în 17 aprilie, la Buzău (ora 18.00), iar al doilea la Ploieşti, o zi mai târziu, de la ora 12.00. Cele două teste cu echipa a doua a Cehiei sunt programate înaintea disputelor oficiale cu Rusia, din play-off-ul Campionatului Mondial din 2011. Reprezentativa României se va reuni în 12 aprilie, la Izvorani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii