Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupa „de foc" pentru campioana Romaniei

ro

26 Jun, 2009 03:21 949 Marime text

hcm.jpgHCM îi va reîntâlni pe spaniolii de la Valladolid, care au spulberat sezonul trecut formaţia constănţeană, în sferturile de finală ale Cupei EHF

Handbal Club Municipal Constanţa a aflat adversarii pe care îi va întâlni în grupele Ligii Campionilor după tragerea la sorţi desfăşurată la Viena. Campioana va disputa prima partidă din această fază pe data de 30 septembrie.

Norocul nu a ţinut cu formaţia constănţeană la tragerea la sorţi pentru componenţa grupelor celei mai importante competiţii intercluburi din Europa. HCM Constanta a fost repartizata în Grupa A, alături de formaţiile Pevafersa Valladolid (Spania), Pick Szeged (Ungaria), Chekhovskie Medvedi (Rusia), Montpellier HB (Franţa) şi câştigătoarea Grupei 2 a turneului preliminar. Cel de-al cincilea adversar al trupei lui Zoran Kurtes ar putea fi una dintre formaţiile ZTR Zaporoje (Ucraina), AC PAOK Salonic (Grecia) sau SPE Strovolos (Cipru), favorită la calificare fiind echipa ucraineană. Astfel, formaţia de pe litoral se va reîntâlni cu spaniolii de la Valladolid, care au umilit-o sezonul trecut, în sferturile de finală ale Cupei EHF, cu scorul de 73-51. De asemenea, o altă cunoştinţă mai veche a constănţenilor este Montpellier HB. Campioana Franţei, care a mai disputat două meciuri împotriva HCM-ului, în aceeaşi fază a competiţiei, în urmă cu două sezoane, s-a întărit considerabil transferând în această perioadă doi jucători extrem de valoroşi de la THW Kiel, Nikola Karabatic şi Vid Kavitchnik. Iată şi componenţa celorlalte grupe: Grupa B - Veszprem (Ungaria), Gorenje (Slovenia), Chambery (Franţa), Rhein-Neckar Lowen (Germania), Bosna Sunce (Bosnia-Herţegovina), loc 1 grupa 4 de calificare; Grupa C - Ciudad Real (Spania), Croaţia Zagreb (Croaţia), Hamburg (Germania), FCK Handbold Copenhaga (Norvegia), Alingsas (Suedia), loc 1 grupa 3 de calificare; Grupa D - THW Kiel (Germania), KIF Kolding (Danemarca), FC Barcelona (Spania) şi un loc acordat prin wildcard echipei Amicitia Zurich (Elveţia), locul 1 din grupa 1 de calificare. Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în runda următoare, meciurile urmând a se disputa între 30 septembrie 2009 şi 7 martie 2010.

Acasă la Buzău

Ca şi cum nu ar fi de ajuns că echipa de pe litoral va avea de înfruntat adversari extrem de puternici în grupă, campioana va trebui să joace în exil aceste jocuri. Astfel, după ce Steaua a fost în aceeaşi situaţie sezonul trecut, Sala Sporturilor din Buzău va fi gazdă şi pentru HCM Constanţa. Toate încercările oficialilor campioanei de a îndupleca forul continental au fost sortite eşecului. Cauza majoră a acestei situaţii o reprezintă distanţa prea mică dintre suprafaţa de joc şi mantinelă care, în cazul Sălii Sporturilor, este de doar 70 de centimetri, faţă de 1,5 metri, cât prevede regulamentul EHF. „Regret că ne vom priva spectatorii de meciurile din Champions League, dar EHF, de data aceasta, a fost foarte drastică şi nu ne-a mai acordat dispensă", a declarat directorul executiv al echipei constănţene, Nurhan Ali.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii