Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul sta la mana TAS

ro

01 Jun, 2009 02:04 1091 Marime text

fotbal_farul.jpgDupă un retur dezastruos, formaţia constănţeană a ajuns la al treilea meci consecutiv fără înfrângere

„Rechinii" s-au impus sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 2-0, într-un meci contând pentru etapa a XXXIII-a, penultima a Ligii I. Golurile au fost reuşite în prima repriză, de Gerlem şi Voiculeţ. 

Aflată la şase puncte de Gaz Metan, formaţia constănţeană era condamnată să învingă în meciul direct pentru a mai avea şanse să prindă locul 15, care i-ar putea salva de la retrogradare în cazul excluderii din campionat a echipei FC Argeş. Echipa pregătită de Lucian Marinof a început bine partida şi a avut prima ocazie după numai trei minute, când Voiculeţ trimite un şut puternic de la 30 de metri, mingea trecând puţin pe lângă poartă. Apoi, după ce Băcilă mai ratează o şansă de gol, oaspeţii reuşesc să marcheze prin Bud, însă asistentul Angelov a ridicat fanionul, anulând reuşita pe motiv de ofsaid. La reluare, s-a demonstrat, însă, că Bud nu se afla afară din joc în momentul pasei, decizia tuşierului bulgar fiind eronată. În minutul 27, dominarea gazdelor dă roade şi Gerlem, revenit în lot după incidentul de la meciul cu FC Argeş, se revanşează faţă de suporteri şi deschide scorul. Formaţia din Mediaş nu reuşeşte să se adune şi mai primeşte o lovitură după alte zece minute. Claudiu Voiculeţ reuşeşte o trecere superbă pe lângă doi adversari, pătrunde în careu şi şutează la colţul scurt al porţii lui Vâtcă. A doua parte a meciului nu mai aduce nimic nou pe tabelă. Pe rând, Todea şi Bud de la oaspeţi, Alibec, Voiculeţ şi Matei ratând şanse importante de a înscrie. Scorul se menţine 2-0 şi Farul speră în acest moment la o victorie în ultima etapă, pe terenul celor de la Otopeni, şi la o decizie favorabilă de la Laussane, în cazul „Nocturna", pentru a rămâne şi sezonul viitor în prima ligă. De asemenea, elevii lui Lucian Marinof trebuie să aştepte şi rezultatele din ultima etapă a celorlalte două contracandidate la retrogradare: Poli Iaşi joacă în Giuleşti, iar Gaz Metan evoluează pe teren propriu, cu CFR Cluj.

„Toată săptămâna a fost un alt Gerlem"

Secundul Farului, Sevastian Iovănescu, a apreciat după meci revenirea brazilianului Willian Gerlem. În acelaşi timp, tehnicianul s-a declarat deranjat de venirea arbitrilor străini, replicând că nu Farul a cerut brigadă din afara ţării. „Am avut încredere în el, şi-a recunoscut vina şi toată săptămâna a fost un alt Gerlem. Farul a fost în acest sezon cea mai dezavantajată echipă. Nu cred că o greşeală de arbitraj ar fi influenţat rezultatul final", a spus secundul. De asemenea, consilierul tehnic Cristian Cămui şi-a felicitat jucătorii pentru felul în care au tratat acest meci. „Am avut un meci greu, cu o echipă bună. Îi felicit pe jucători, pentru că s-au mobilizat foarte bine. Regret însă că se apropie finalul campionatului. După meciul cu Steaua am schimbat sistemul de joc, iar jucătorii şi-au modificat în ultimul timp atitudinea. Dacă jucam aşa tot returul, nu se mai punea problema punctelor, însă regretele sunt acum tardive", a spus Cămui.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii