Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este erou naţional Horia Tecău se antrenează la Bradenton cu „Bestia"

ro

14 Dec, 2012 03:35 1324 Marime text

tecau.jpgTenismenul constănţean a început pregătirea pentru sezonul 2013 alături de noul său partener din proba de dublu, Max Mirnyi

Cei doi se pregătesc timp de două săptămâni în SUA, la Bradenton (Florida), oraş unde are Max reşedinţa. De Crăciun, Horia va fi acasă, pentru a sărbători alături de familie şi de cei dragi.

Horia Tecău nu are timp de odihnă. A zburat peste Ocean, pentru a demara pregătirea alături de Max Mirnyi. „Cu sportivul din Belarus mă ştiu de mulţi ani, de la Academia de Tenis Bolletieri. E un profesionist, omul de la care am învăţat cel mai mult, atât în tenis, cât şi în afara terenului. Sunt convins că voi progresa mult alături de el şi că vom avea rezultate foarte bune. Visul meu e să-mi adaug în palmares un titlu de Grand Slam la dublu masculin", a declarat Horia. În vârstă de 27 de ani, Horia Tecău (1,93 m - 86 kg) a câştigat până acum din tenis 1.359.061 de dolari. Are în palmares un titlu de Grand Slam la dublu mixt (Australian Open, în acest an) şi trei finale consecutive disputate la Wimbledon, în 2010, 2011 şi 2012, la dublu masculin, alături de Robert Lindstedt. În acest an, Horia şi Lindstedt au hotărât să pună capăt colaborării de trei ani. Tecău a câştigat 13 titluri până acum, iar pe 27 august a.c. a atins vârful în clasarea ATP de dublu, locul cinci.

Guvernul i-a acordat medalia de onoare

Mirnyi (35 de ani, 10.247.720 de dolari câştigaţi din sport) este un specialist al probei de dublu, dar a avut o carieră fructuoasă şi la simplu, unde cel mai bun loc ocupat în ierarhia mondială a fost 18 (în august 2003). De asemenea, s-a menţinut timp de şapte ani în Top 50. Din aprilie 1994, joacă şi pentru echipa de Cupa Davis a Belarusului, unde, în 35 de întâlniri, a câştigat 47 de meciuri (record) şi a pierdut 27. În 2004, a devenit un adevărat erou naţional în Belarus, după ce a ajuns cu echipa de Cupa Davis în semifinale, eliminând Rusia, cu 3-2, şi Argentina, cu 5-0. Pentru această performanţă, Guvernul i-a acordat cea mai înaltă medalie de onoare. În iunie 2003, s-a clasat pe locul întâi în ierarhia de dublu, secţiune în care deţine nouă titluri de Grand Slam: patru la US Open (dublu masculin - 2000, 2002; dublu mixt - 1998, 2007), patru la Roland Garros (dublu masculin - 2005, 2006, 2011, 2012) şi unul la Wimbledon (dublu mixt - 1998). În circuitul profesionist i se spune „Bestia", din pricina răutăţii sale de pe teren, dublată de calităţi fizice deosebite (1,96 m înălţime, 93 kg greutate). La dublu, Mirnyi a avut parteneri de celebri, alături de care a jucat mult timp, precum Mahesh Bhupathi, Jonas Bjorkman, Lleyton Hewitt, Jamie Murray, Andy Ram şi Daniel Nestor, dar şi Roger Federer, pentru o scurtă perioadă însă.

Erotism sub drapelul olimpic

La Jocurile Olimpice de la Londra, Max Mirnyi a fost portdrapelul Belarusului la festivitatea de deschidere (ca şi Horia Tecău, în cazul României), iar în competiţia de dublu mixt a întrecerii de tenis a câştigat medalia de aur, alături de Victoria Azarenka. Max trebuia să poarte drapelul Belarusului şi la JO 2004, dar oficialii forului olimpic din această ţară l-au înlocuit după ce tenismenul şi-a dat acordul ca o revistă să publice imagini erotice cu el şi soţia sa. Sportivul din Belarus are studii universitare, obţinând o diplomă în legea internaţională (teza a tratat protecţia internaţională a drepturilor copiilor). Din 1995, este implicat în acţiunile mai multor organizaţii umanitare şi ale drepturilor omului.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii