Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana da semne de revenire

ro

09 Feb, 2010 04:52 919 Marime text
cvmtomis.jpgStelio de Rocco „Sunt mândru şi mulţumit de felul cum au evoluat jucătorii mei şi sper să continuăm să jucăm aşa"

Club Volei Municipal Tomis a arătat în ultimele partide din campionat forma cu care îşi obişnuise fanii sezoanele trecute. Formaţia constănţeană a reuşit a treia victorie consecutivă în campionat chiar împotriva principalei contracandidate la titlu, Remat Zalău.

Eliminarea prematură din cupele europene şi problemele financiare care au dus la plecarea celor mai importanţi jucători s-au simţit pe deplin în jocul echipei constănţene în prima parte a campionatului. De câteva etape însă, Tomisul a arătat cu totul altă faţă atât din punct de vedere al jocului cât şi a rezultatelor. Astfel, sâmbătă seară, formaţia constănţeană a reuşit să-şi ia revanşa în faţa zălăuanilor, după ce în tur, Remat a umilit campioana învingând-o în minimum de seturi. În plus, Tomisul a reuşit prin această victorie să-şi adjudece şi primul derby al sezonului, după ce cedase până acum, atât la Zalău, în faţa Rematului, cât şi pe terenul celor de la Dinamo. Cu maximum de puncte câştigate în ultimele meciuri, elevii lui Stelio de Rocco îşi consolidează poziţia de lider în clasamentul Diviziei A1 şi se distanţează de principalele contracandidate la titlul naţional. „Sper ca de acum încolo să creştem de la meci la meci, pentru că în turneele finale vor fi doar meciuri puternice", a spus Florin Voinea pentru site-ul oficial al grupării de pe litoral. De asemenea, tehnicianul Stelio de Rocco a declarat că este mândru de modul în care jucătorii săi au abordat ultimele jocuri şi speră ca echipa să continue evoluţia ascendentă. „A trebuit să muncim din greu aceste trei săptămâni. Le-am spus jucătorilor: cheia succesului vine de la cap şi merge spre inimă. Dacă le combini cu determinare şi dorinţă de victorie, obţii succesul. Sunt mândru şi mulţumit de felul cum au evoluat jucătorii mei şi sper să continuăm să jucăm aşa", a precizat antrenorul principal al campioanei. Acesta a reuşit cu această ocazie să închidă gura celor care l-au contestat în perioada mai slabă prin care a trecut echipa. De asemenea, oficialii grupării de pe litoral speră ca prin evoluţiile mai bune ale echipei să arate suporterilor că Tomisul este în continuare cea mai bună formaţie din campionat.

Luptă strânsă în fruntea ierarhiei

Cu şase etape înainte de finalul sezonului regulat, lupta la vârful clasamentului este extrem de echilibrată. Primele cinci echipe (Tomis, Baia Mare, Remat, Unirea Dej şi Dinamo, în cazul în care se impune în restanţa de la Târgu Mureş) sunt despărţite de doar două puncte, fiecare încercând în ultimele partide rămase de disputat să ocupe un loc cât mai bun în vederea unor adversari teoretic mai slab cotaţi la turneul play-off. Altfel, astăzi, se va disputa restanţa din etapa a XIV-a, dintre Torpi Târgu Mureş şi Dinamo Bucureşti, bucureştenii având şansa să urce pe locul secund în campionat în cazul unei victorii.P

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii