Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius organizează masterat pentru ingineri

ro

01 Sep, 2011 00:00 1226 Marime text

Universitatea Ovidius lansează, în această toamnă, programul de studii de masterat ,,Ingineria sistemelor cu surse energetice regenerabile", care se încadrează în domeniul Ingineriei Civile şi este organizat de Institutul pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie.

Acest masterat este un program interdisciplinar, de specialitate, care se adresează absolvenţilor învăţământului superior tehnic. Misiunea programului de masterat,„Ingineria Sistemelor cu Surse Energetice Regenerabile", orientat preponderent spre formarea competenţelor de cercetare, este aceea de a pregăti specialişti de înaltă calificare în domeniul dezvoltării, gestionării, planificării proiectelor de construcţii - montaj şi a utilizării tehnologiilor de valorificare a surselor energetice regenerabile. Programul a fost propus ca parte a proiectului regional cu titlul ,,BSUN Joint Master Degree Study Program on the Management of Renewable Energy Sources - ARGOS", derulat în cadrul Programului Operaţional Comun ,,Bazinul Mării Negre 2007-2013", care are ca scop promovarea programelor comune de cooperare regională în vederea dezvoltării regiunii Mării Negre. Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei din Republica Moldova, Universitatea Tehnică Varna din Bulgaria, Universitatea Naţională Taurida din Ucraina, Universitatea Tehnică Istanbul din Turcia şi ENEA - Agenţia Naţională pentru Tehnologii Noi, Energie şi Dezvoltare Economică Durabilă din Italia. Bugetul proiectului prevede alocaţii pentru armonizarea curriculară şi mobilităţi ale cadrelor didactice şi studenţilor. De asemenea, programul a fost selectat ca activitate prioritară în cadrul iniţiativei United Nations Academic Impact.

Programul de masterat a fost acreditat în şedinţa Consiliului ARACIS din data de 21 iulie, cu 30 de locuri pentru anul universitar 2011-2012, formă de învăţământ: zi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii