Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de la moartea regretatului medic Dumitru Octavian Unc

ro

24 Oct, 2021 10:39 2701 Marime text
  • Cunoscutul medic Dumitru Octavian Unc a murit dimineața zilei de 24 octombrie 2020, răpus de coronavirus.
  • Membru în comisiile doctorale, de masterat sau în concursurile de șef de sectii, de ocupare a posturilor de chirurg sau a obtinerii titlului de specialist sau primar în chirurgie.


Cunoscutul medic Dumitru Octavian Unc a murit dimineața zilei de 24 octombrie 2020, răpus de coronavirus, și s-a născut la data de 15 martie 1957, în oraşul Zărneşti, judeţul Braşov.

„M-am iniţiat ca medic stagiar, în secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean Constanţa, unde am primit pentru prima oară „Acul” primei operaţii chirurgicale de la dr. Vasile Sârbu, alături de care am dobândit din dragostea de chirurgie“, spunea însuși profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc. 

Din 2006 a avut curs pentru masteranzi, privind Tehnicile chirurgicale moderne.

În 2007 a fost inclus în echipa de predare pentru Atestatul de studii complementare în  chirurgia laparoscopică a chirurgilor si rezidenţilor care nu au competenţa în această specialitate.

1995-2015 – a fost îndrumător ştiinţific şi coordonator ştiinţific la un număr de peste 70 lucrări de Diplomă de Licenţă.
Am făcut parte din comisia de Admitere la Facultatea de Medicină din Constanţa, fiind in perioada 2003 – 2006 secretarul Comisiei de Licenţă a Facultăţii de Medicină Constanţa.

A fost Îndrumător de an, pentru studenţii anului III MG.

Membru în comisiile doctorale, de masterat sau in concursurile de sef de sectii, de ocupare a posturilor de chirurg sau a obtinerii titlului de specialist sau primar in chirurgie.

Citește și 

Medicul Dumitru Octavian Unc a murit!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii