Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDLPA Noi reglementări privind funcționarii publici

ro

01 Sep, 2023 11:52 819 Marime text



Executivul a aprobat  o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul educaţiei şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, prin care se modifică art. 57 din Legea învăţământului superior nr. 199/2023, prin preluarea echivalării cu studiile de masterat recunoscute de Legea nr. 1/2011 pentru diploma de studii de lungă durată obţinută anterior implementării ciclurilor Bologna, fără a face diferenţa între durata acestora.

Această variantă de reglementare asigură continuitatea în desfăşurarea activităţii, neafectând angajaţii din mediul privat sau public, inclusiv funcţionarii publici care, la data ocupării funcţiei publice, îndeplineau condiţiile de ocupare prevăzute de lege şi permite, totodată, un tratament similar şi pentru viitorii ocupanţi ai unor funcţii publice, a precizat un comunicat de presă al MDLPA

De asemenea, sunt clarificate drepturile de care beneficiază studenţii de la instituţiile de învăţământ superior particulare şi confesionale particulare autorizate provizoriu sau acreditate în ceea ce priveşte transportul studenţilor, modalitatea de stabilire a statutului de student cu taxă, acordarea anuală a burselor pentru stagii de studii universitare şi postuniversitare în străinătate obţinute prin concurs organizat la nivel naţional, precum şi acordarea subvenţiilor pentru cazare şi studenţilor care aleg altă formă de cazare decât căminele instituţiilor de învăţământ superior.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Primăria a anunțat impozitele și taxele la nivelul municipiului Constanța în anul 2023! (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii