Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliştii din primărie au împânzit instanţa (galerie foto)

ro

28 Oct, 2010 00:00 1151 Marime text
sporuri.jpgPrintre protestatari s-au aflat şi o parte dintre inspectorii din Primăria Municipiului Constanţa care au fost trimişi în judecată în 2007 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţii grave de luare de mită şi alte infracţiuni asimilate celor de corupţie

Holurile Curţii de Apel Constanţa s-au dovedit neîncăpătoare ieri dimineaţă, fiind luate cu asalt de membrii Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Constanţa. Sute de sindicalişti din administraţia publică locală au "descins" ieri dimineaţă la Curtea de Apel, pentru a fi prezenţi la judecarea recursului promovat pentru recuperarea drepturilor salariale.

Concret, pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal a instanţei se află dosarul cu numărul 2313/118/2010, în care Sindicatul Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Locală Constanţa a dat în judecată Municipiul Constanţa prin Primar, Consiliul Local Constanţa, Primarul Municipiului Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa. Procesul s-a reluat în această toamnă la Curtea de Apel Constanţa după ce, în primăvară, completul format din preşedintele Radu Comşa, din cadrul Tribunalului Constanţa, le-a respins acţiunea sindicaliştilor, ca nefondată. Mai exact, aceştia sunt neumlţumiţi de faptul că, în urma unui control efectuat anul trecut de reprezentanţii Curţii de Conturi, s-a stabilit că sporurile primite în cursul anului 2008 ar avea un caracter nelegal şi că trebuie returnate. În acest context, instituţiile locale au fost nevoite să le ceară înapoi angajaţilor tichetele de vacanţă sau primele acordate în 2008. Indignaţi de faptul că sunt puşi la plată în plină criză, angajaţii din administraţia publică locală şi-au dat în judecată angajatorii, considerând profund neconstituţională acţiunea îndreptată împotriva lor. Ieri, magistraţii Curţii de Apel, în completul format din preşedintele Nastasia Cuculiş şi judecătorii Mihaela Davidencu Şerban şi Elena Carina Gheorma, au analizat recursul promovat de reprezentanţii Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administraţia Publică Locală Constanţa şi au rămas în pronunţare în această cauză. Este de menţionat că decizia ce va fi pronunţată de Curtea de Apel va avea un caracter irevocabil, fiind ultima cale de atac ce le-a rămas sindicaliştilor. Totodată, nu este de trecut cu vederea faptul că printre sindicaliştii care au umplut holurile instanţei s-au numărat şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, dar şi o parte dintre inspectorii din Primăria Municipiului Constanţa care au fost trimişi în judecată în 2007 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub acuzaţii grave de luare de mită şi alte infracţiuni asimilate celor de corupţie. În acest context, este de precizat că respectivii inspectori erau mai obişnuiţi decât colegii lor cu aşteptarea proceselor, dar şi cu sălile de judecată, ei luând frecvent drumul instanţelor. În acel proces de corupţie, Secţia penală a aceleiaşi Curţi de Apel urmează să pronunţe o soluţie pe data de 2 noiembrie. Revenind la procesul sindicaliştilor, este de menţionat că aceştia au rămas la instanţă timp de aproximativ o oră şi jumătate, plecând imediat după judecarea dosarului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii