Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se deschide târgul Confintex

ro

26 Oct, 2010 00:00 3046 Marime text
confintex_-_danut_juganaru.jpgÎn perioada 27-31 octombrie va avea loc la Constanţa Târgul Naţional de Îmbrăcăminte- Încălţăminte "Confintex".

Evenimentul este organizat de SC Expoconfintex SA în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa. Târgul, aflat la a 90-a ediţie, a fost prezentat de directorul SC Expoconfintex SA, Aurelienţu Popescu şi de directorul general al CCINA, Ion Dănuţ Jugănaru. "Piaţa şi producătorii din România cer ca noi să-i plimbăm prin ţară, pentru că ei creează din două în două luni colecţii noi. De data aceasta ne prezentăm cu 125 de expozanţi, dintre care 20% sunt din zona marochinăriei şi încălţămintei, 20% vând confecţii din piele şi blană, iar restul de 60% sunt cei care produc textile, lenjerie, tricotaje, îmbrăcăminte. Vor fi societăţi din Constanţa, Bucureşti, Alba şi Iaşi, iar din totalul comercianţilor, 85% sunt producători", a susţinut Aurelienţu Popescu. Directorul SC Expoconfintex SA a arătat şi modul în care a evoluat consumul de produse ale industriei uşoare în semestrul I al lui 2010, faţă de anul precedent. "Potrivit unor statistici pe care le deţinem, în primul semestru al lui 2010, consumul de îmbrăcăminte a scăzut cu 3%, cel de încălţăminte cu 4%, produsele de îngrijire cu 7%, iar o creştere de 1% s-a înregistrat numai în ceea ce priveşte consumul de băuturi. Trebuie să avem în vedere faptul că puterea de cumpărare în România este cu 50% mai mică decât în Uniunea Europeană", a declarat Aurelienţu Popescu.

Târgul se va desfăşura numai la Pavilionul Expoziţional Constanţa, conform programului: miercuri-sâmbătă între orele 10.00-19.00, iar duminică între orele 10.00-15.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii