Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesiune religioasa la Mangalia

ro

18 May, 2010 04:02 1301 Marime text

biserica_cimitir.jpgÎn perioada 25 mai - 5 iunie, preoţii slujitori ai Parohiei Mangalia II - „Adormirea Maicii Domnului", cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia, organizează un pelerinaj la moaştele Sfântului Ioachim Vatopedanul (sec. XVIII), Sfântului Ioan Gură de Aur, Sfântului Ioan Botezătorul şi Sfântului Lazăr cel al IV - a zi înviat din morţi. Aceste moaşte vor fi aduse de o delegaţie din Itaca-Lekfada (Grecia).

Cu această ocazie, se vor săvârşi slujbe religioase la Biserica „Adormirea Maicii Domnului" (biserica de lângă cimitirul vechi) pentru a lua cu toţii binecuvântarea sfinţilor. Biserica gazdă a acestui eveniment va fi deschisă permanent, timp în care îşi va primi pelerinii anunţaţi din oraş, din împrejurimi şi din ţară.

Pe 26 mai, începând cu ora 17:00, în cadrul acestui pelerinaj, se va organiza o procesiune pe traseul străzile General Vârtejanu - Oituz - bulevardul 1 Decembrie 1918 - Portului - Constanţei - sensul giratoriu - Portului - Matei Basarab - General Vârtejanu.

Delegaţia din Itaca va efectua vizite în Tulcea - la biserica grecească, în Sulina - la cimitirul grecesc, în Brăila - la biserica grecească, la Vatra Dornei, Grozaveşti şi, nu în ultimul rând, la Patriarhia Română.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii