Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de nasteri la Euromaterna, in doua luni

ro

29 Jul, 2009 02:53 11195 Marime text
euromaterna_42.jpgAm născut o fetiţă la 34 de săptămâni, în urma unei dezlipiri a placentei. Am ţinut-o azi în braţe şi mi-a râs. A luat în greutate. Acum are 1.500 de grame"

Echipa de medici a spitalului privat de obstetrică-ginecologie Euromaterna a prezentat, ieri, un prim bilanţ de la deschiderea unităţii şi a infirmat zvonuri negative care vizau profesionalismul personalului.

Deşi spitalul a fost deschis într-o perioadă nefavorabilă din punct de vedere financiar, medicii care au investit circa 7 milioane de euro în acest centru se declară mulţumiţi de primele rezultate şi spun că reuşesc să acopere cheltuielile curente. La mai bine de două luni de la inaugurarea centrului, 125 de mămici au ales să nască într-un spital dotat cu aparatură ultramodernă, într-un spaţiu civilizat, ajutate de o echipă de medici profesionişti. Deşi preţurile sunt destul de piperate, o naştere naturală costând 4.500 lei, iar una prin cezariană sau acvatică - 5.000 lei, tot mai multe persoane care se pregătesc să devină mămici aleg să nască într-un centru la standarde europene şi să aibă parte de un tratament corespunzător. Potrivit directorului economic al Euromaterna, Elena Apetroaiei, în circa două luni, se vor încheia parteneriate cu instituţiile financiare din Constanţa pentru ca viitoarele mămici să poată contracta credite avantajoase, cu dobânzi pe măsură.

„Dacă nu ajungeam aici, muream!"

Echipa centrului Euromaterna a dorit să infirme o serie de zvonuri negative care priveau pregătirea medicilor care lucrează în cadrul acestui spital privat. Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie, dr. Ion Ruşa, zvonurile au privit faptul că la Euromaterna nu există dotările şi nici pregătirea necesară pentru a îngriji nou-născuţii prematuri. Informaţiile au fost infirmate de către specialiştii în obstetrică-ginecologie. Potrivit acestora, în această săptămână, sunt monitorizaţi în permanenţă doi bebeluşi născuţi înainte de termen. Este vorba despre un nou-născut de zece zile, care atunci când a venit pe lume, la 27 de săptămâni, cântărea 1.100 de grame, şi despre un altul care a fost născut la 30 - 34 de săptămâni, prin cezariană, şi cântăreşte 1.500 grame. Cel din urmă are şapte zile şi are o evoluţie favorabilă. „Am născut o fetiţă la 34 de săptămâni, în urma unei dezlipiri a placentei. Am ţinut-o azi în braţe şi mi-a râs. A luat în greutate. Acum are 1.500 grame. Sunt foarte optimistă şi ştiu că dacă nu veneam aici muream. Am avut o hemoragie cumplită şi, dacă nu aş fi ajuns aici, muream", povesteşte mama unuia dintre bebeluşii născuţi prematur.

Conferinţa de presă a fost susţinută de dr. Dan Mugurel Raica, dr. Lenuţa Malcea, dr. Florian Danteş, dr. Ion Ruşa şi Elena Apetroaiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihaela 08 Feb, 2010 22:35 euromaterna e ok
  • anisia 19 Jan, 2010 19:11 fetelor nimeni nu spune nimic de vreao nastere normala( pe cale vaginala) la Euromaterna. de ce?cumva ni se practica? sunt o viitoare mamica, care voi naste peste 2 luni acolo...as vrea sa nasc natural. am sanse? nu gasesc pe nici un forum ca ar fi nascut cineva normal la Euromaterna. astept un comm.ms
  • EUROMATERNA-SPITAL NOU,ACELEASI METEHNE SI PERSONAL DE 2 LEI 31 Dec, 2009 12:35 DEGEABA SE KK ASTIA CU EUROMATERNA P..II CA NU E NICIO DIFERENTA INTER PERSONALUL SPITALULUI JUDETEAN SI SPAGA LEGALIZATA DIN EUROMATERNA!!!UN HOTEL CU PRETENTII DE SPITAL,AHTIATI DUPA BANI SI PLINI DE DATORII!!!RUSA NU MAI IA SPAGA AKUM ,DAR 5000 RON NASTEREA E CEVA!?NU?
  • constanteanca 05 Oct, 2009 22:52 Nu suportati adevarul< nu-i asa? nu-i nimic, ca va aprind lumanari la biserica si ma rog pt voi
  • constanteanca 05 Oct, 2009 22:38 Doamna Lutescu la nasteri normale nu vine, se duce la euromaterna, la bogati...sa va dea Dumnezeu dupa suflet si cati copii si mamici au suferit din cauza faptului ca nu ati fost la nastere(printre ele ma numar si eu), atat suferinta sa primiti si dumneavoastra. Vedeti numai bani in fata ochilor, unde va sta sufletul? probabil cand ati fost mai tanara, nu era asa...la dumneavoastra la cabinet e mai scumpa ecografia, e 180, pe cand aici e 150 vad...va veti satura vreodata de atata banet? Poate ati si mult bine, insa cand erati tanara. Si eu si vecina mea care s-a chinuit f mult din pricina faptului ca nascut cu un incepator, acum 9 ani, va dorim sa aveti ce face cu banii...Ma bucur ca sunteti multumiti ca va vin bogatii la nasteri.
  • georgiana 22 Aug, 2009 00:45 Asi dori sa-mi spuneti daca operatiile cezariene pot fi filmate in clinica EUROMATERNA evident de un angajat al dumneavoastra?