Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacientii din trei spitale ar putea veni cu mancarea de acasa

ro

22 Jun, 2009 02:24 1204 Marime text
cantina.jpgÎn cazul în care nu vor fi achitate datoriile, peste trei sute de bolnavi vor fi nevoiţi să-şi asigure hrana pe timpul spitalizării 

Dacă până acum bolnavii internaţi într-o unitate sanitară mai erau nevoiţi să-şi achiziţioneze din banii lor diverse materiale sanitare sau medicamente, iată că, de la 1 iulie, ar putea să facă la fel şi cu mâncarea. Şi asta din cauza datoriilor de miliarde de lei vechi pe care spitalele le-au acumulat către furnizori.

În această situaţie se află Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie Nord şi secţiile exterioare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Reprezentanţii Arimex Comexim 2000 SRL Bucureşti, firma care se ocupă de serviciile de catering din aceste unităţi sanitare, au trimis deja o somaţie către Spitalul Judeţean, unitatea cu cea mai mare datorie, de unde nu s-au mai încasat bani pentru produsele şi mâncarea livrată din luna februarie. „Am luat această decizie pentru că ne descurcăm foarte greu. Avem preţuri şi adaosuri mici, dar lipsa încasărilor ne afectează grav activitatea. Îi înţelegem şi pe ei, pentru că au motivat că spitalul nu a primit decât bani pentru salarii, dar şi noi la rândul nostru suntem în prag de blocaj financiar", a declarat Petre Preda, manager al Arimex Comexim 2000 SRL. Potrivit acestuia, SCJU are datorii de circa 300.000 de lei, Spitalul de Boli Infecţioase, aproximativ 150.000 lei, iar Spitalul de Recuperare din Eforie Nord, 10.000 lei. „Cunoscând faptul că aţi întâmpinat probleme financiare, având în vedere relaţia de colaborare cu unitatea dumneavoastră (din anul 2001 fără întrerupere), nu am insistat să vă solicităm achitarea facturilor restante, însă acum suntem la rândul nostru în pragul unui blocaj financiar. Producătorii ne-au somat să achităm restanţele şi ne-au atenţionat că vor întrerupe livrările începând cu luna iulie 2009. În consecinţă, în situaţia în care nu veţi proceda la efectuarea plăţilor, vom fi în imposibilitatea de a continua livrările către dumneavoastră. Pe de altă parte, adaosul realizat, de 0-5%, nu acoperă penalităţile pe care va trebuie să le suportăm", se precizează în somaţia trimisă pe 19 iunie Spitalului Judeţean.

În 2007, SC Arimex Comexim 2000 SRL Bucureşti a câştigat licitaţia pentru serviciul de catering şi distribuţie alimente, organizată de fostul Spital Municipal. O dată cu preluarea activităţii de către managerul firmei, Petre Preda, cantina spitalului a fost renovată de la zero. De când colaborează cu spitalele, reprezentanţii societăţii nu au primit niciodată reclamaţii privind calitatea serviciilor oferite, iar profesionalismul lor este recunoscut chiar de pacienţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii