Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nume consacrate Mirela Paraleu şi Eugen Costel Dăduică, studenţi la Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius

ro

25 Sep, 2012 01:00 1981 Marime text
studentiovidius-UniversitateaOvidiuscladire.jpgPrintre tinerii talentaţi care au devenit studenţi la Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius, specializarea „Interpretare muzicală - canto" se numără Mirela Paraleu şi Eugen Costel Dăduică.

Mirela Paraleu a absolvit Colegiul Naţional de Arte Regina Maria. În luna martie a acestui an, la Concursul Naţional „Victor Giuleanu", secţiunea canto, Mirela Paraleu, a obţinut premiul I. Ajuns la cea de-a III-a ediţie, concursul naţional „Victor Giuleanu" a fost găzduit de colegiul naţional de muzică „George Enescu" din Bucureşti şi s-a desfăşurat în perioada 12-18 martie. Printre premiile obţinute de tânără se numără locul I la festivalul „Steluţele Mării" (2008), locul III la concursurile „Mlădiţe Dunărene" şi „Fest Remember".

În trupă de flamenco

Alături de ansamblul folcloric al Palatului Copiilor a participat la „Joy of Europe", un concurs internaţional desfăşurat anul trecut la Belgrad, Serbia. La sesiunea de admitere din septembrie, Mirela Paraleu a fost admisă la învăţământ fără taxă, obţinând nota 10 la proba de interpretare.

Eugen Costel Dăduică, membru în trupa constănţeană de flamenco „Tequila", a devenit şi el student la specializarea „Interpretare muzicală - canto", obţinând nota 8 la proba de interpretare. Trupa „Tequila" a fost înfiinţată în anul 2000, iar de atunci cei patru băieţi talentaţi (Silviu Ciulei, Cosmin Iordache, Robert Nicolae şi Eugen Dăduică) au susţinut nenumărate concerte atât în ţară, cât şi în străinătate. Printre piesele din repertoriul trupei se numără melodii ca: Volare, Encuentro, Alma, Djobi Djoba, Oh mai sau Buleria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii