Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITC a dat startul desfiintarii constructiilor fara avize Mansarde demolate pentru ca nu detineau autorizatii

ro

07 Mar, 2010 23:54 3841 Marime text
cap_5.jpgLa mijlocul acestei săptămâni, specialiştii Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud - Est Constanţa au cerut autorităţilor locale, în urma unui control efectuat, aprobarea demolării unui număr de cinci mansarde ridicate fără autorizaţii de construcţii, trei în Năvodari şi două în Constanţa, în perioada cuprinsă între 30 şi 60 de zile.

Inspectorii ITC Constanţa au dat startul unei noi campanii de monitorizare a construcţiilor şi a lucrărilor la mansardele de blocuri care nu au autorizaţii.

Astfel, potrivit celor declarate de directorul coordonator al ITC Constanţa, Gigi Chiru, în data de 3 martie, au fost încheiate cinci procese verbale prin care se dispunea sistarea lucrărilor şi demolarea a cinci mansarde, trei ridicate în Năvodari - executant TSP Ecoterm (două) şi una de SC Alexe's Construct 2001 SRL şi două în Constanţa ridicate de cea din urmă firmă. „Vrem să îi descurajăm pe cei care ridică diferite construcţii sau mansardează unele clădiri fără autorizaţii de construcţii pentru că efectele unor construcţii deficitare sunt foarte mari şi pot pune în pericol numeroase vieţi omeneşti", ne-a declarat directorul ITC.

bloc_mansarda.jpgPotrivit proceselor verbale încheiate, s-a dispus ca în termen de 30 de zile, să fie demolate cele două mansarde din Năvodari executate de TSP Ecoterm, una la Căminul USAS iar cealaltă la Căminul CONSIR (Fertilchim), ambele situate pe strada Mării. De asemenea, aceleaşi dispoziţii au fost date şi pentru SC Alexe's Construct 2001 SRL care a mansardat Căminul Midia. Societatea a fost anunţată că în termen de 60 de zile trebuie să mai demoleze şi mansarda blocului FD 15, scara A, de pe strada Steluţei nr.7 din Constanţa. De precizat că la data efectuării controlului inspectorilor de specialitate la aceste lucrări fusese ridicată structura de rezistenţă şi învelitoarea.

Despre cea de-a doua construcţie de mansardă realizată de SC Alexe's Construct 2001 SRL, situată în blocul 42, scara C de pe strada Dionisie cel Mic din Constanţa, societatea a cerut intrarea în legalitate, urmând ca în perioada următoare să se efectueze o expertiză în acest sens. „Decizia finală, în vederea demolării acestor construcţii aparţine autorităţilor locale", a mai adăugat Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii