Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul de la ISJ, Răducu Popescu „Majoritatea directorilor demişi au făcut campanie electorală"

ro

13 Jun, 2012 01:22 2703 Marime text
ISJ_Raducu_Popescu.jpgConsecinţele descentralizării învăţământului preuniversitar nu au întârziat să apară. Directorii unităţilor de învăţământ s-au ciocnit deja cu problemele finanţării şi cu achitarea facturilor la utilităţi, susţine noul inspector şcolar judeţean, Răducu Popescu.

Astfel, în judeţul Constanţa, Liceul cu Program Sportiv, în care a fost organizat un centru de examinare pentru probele de Bacalaureat, ar putea rămâne fără curent electric din cauza unei datorii de 2.700 de lei. „Directorul Liceului cu Program Sportiv m-a anunţat că a primit o notificare de la Enel că se va sista furnizarea curentului electric pentru o factura de 2.700 de lei, care nu a fost plătită. Noi am făcut un demers către Ministerul Educaţiei, prin care am cerut recalcularea sumelor acordate unităţilor de învăţământ pentru cheltuielile cu întreţinerea. De asemenea, şi Consiliul Local a făcut un demers către Ministerul Educaţiei, prin care a cerut ca unităţile preşcolare de învăţământ să fie trecute din nou către Primării. Directorii trebuie să se ocupe exclusiv de actul instructiv-educativ, nu de plata facturilor", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul şcolar general Răducu Popescu. De altfel, în judeţ ar mai exista probleme în desfăşurarea examenelor de bacalaureat, susţine generalul de la ISJ. „Mai există centre de examen unde semnalul Internetului este prost", a mai adăugat acesta. În aceeaşi ordine de idei, Răducu Popescu a anunţat că în cele 21 de centre de examen au fost montate 300 de camere de supraveghere. „Avem informaţii că în unele centre elevii îşi doresc ca, întâmplător, în ziua examenului scris, unele camere să nu meargă. Dar nu vom permite aşa ceva. Scopul nostru este să asigurăm buna desfăşurare a examenelor naţionale", a mai adăugat inspectorul şcolar general.

Directorii trebuie propuşi de profesori

Comentând deciziile semnate săptămâna trecută, prin care au fost schimbaţi 18 directori din unităţile de învăţământ, noul inspector şcolar general a precizat că majoritatea dintre ei au fost prinşi... cu mâţa-n sac, adică făceau campanie electorală. „La numirea unui director de şcoală trebuie să ţinem cont de propunerile şi susţinerea profesorilor din unitatea şcolară respectivă. Nu sunt de acord cu numirea unui director pe alte criterii decât cele profesionale. La numirea unui director voi ţine cont de părerea profesorilor. Majoritatea celor demişi săptămâna trecută au făcut campanie electorală", a precizat Răducu Popescu.

Jumătate dintre inspectorii şcolari vor să plece

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Răducu Popescu a anunţat că jumătate dintre inspectori şcolari vor să-şi dea demisia din funcţiile ocupate. „La Inspectorat am nevoie de oameni profesionişti, activi, de succes. Ei trebuie să fie recunoscuţi ca buni profesionişti de către toţi profesorii de specialitate din judeţ", a subliniat inspectorul şcolar general.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constanteanul 12 Jun, 2012 22:19 Minciuni de la capăt până la celălalt !!! NIMENI nu a venit în teritoriu să îi intrebe pe profesori ce părere au. Schimbările de directori s-au făcut doar pe criterii politice. Să îţi fie ruşine, răducule ! Deşi e clar că nu ai obraz.